Agria Hundförsäkring Recension

Agria Logo hundförsäkring
Agria omdöme:
4/5

Agria Översikt

Agria är störst i Sverige på hundförsäkringar och erbjuder flera populära hundförsäkringar. Bolaget erbjuder djurförsäkringar för hundar, katter, hästar, smådjur och fåglar. 

Vi har i vår recension sammanfattat och analyserat allt du behöver veta om Agria Hundförsäkring. Här hittar du allmän information om försäkringen, erbjudanden, tilläggsförsäkringar, fördelar och nackdelar med försäkringen, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme. 

Hundförsäkringen är omfattande och flexibel. Du väljer själv vilken nivå och ersättningsbelopp du vill försäkra din hund på. Bolaget har även ett omfattande utbud av tillägg och specialiserade hundförsäkringar som för jakthundar eller uppfödare. 

Läs vidare om du vill veta vad kunderna och vi tycker om Agria Hundförsäkring och hur bolagets försäkring står sig mot konkurrenterna. 

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Se andra populära hundförsäkringar

Innehållsförteckning

Agria Ranking

Agria Ranking
5 av 5
5 av 5
4 av 5
3 av 5
4 av 5
Agria omdöme
4/5

Agria Hundförsäkring pris

Priset på en hundförsäkring från Agria är från ca 120 kronor i månaden. Priset varierar beroende på flera faktorer som ras, ålder och omfattning på försäkringen. 

För att få ett prisförslag för din hund, se bolagets hemsida. 

Innehåll i Agria Hundförsäkringar

Innehållet i Agrias hundförsäkringar varierar beroende på vilken typ av försäkring och försäkringsnivå som du väljer. Läs mer nedan om vad de olika alternativen innehåller. 

Agria Hundrasförsäkring

Agria Hundrasförsäkring ersätter bland annat kostnader för veterinärbesök om din hund blivit sjuk eller skadad, samt viss ersättning för medicin och rehab för din hund.

Hundrasförsäkringen går att teckna för alla hundar oavsett ålder. Det finns dock vissa rasspecifika undantag för vissa hundraser. Alla hundar oavsett ras bör vara försäkrade med en veterinärvårdförsäkring för att undvika plötsliga kostnader om hunden råkar ut för en olycka eller sjukdom.

Du får själv välja maxbelopp och kan välja mellan 30 000 kr/år, 60 000 kr/år eller 120 000 kr/år. 

Agria erbjuder försäkringen skräddarsydd beroende på ras och även för blandraser. I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till Agria Vårdguide som erbjuder veterinärrådgivningen dygnet runt. 

Ersättningsbelopp

Agria Hundrasförsäkring erbjuder ett valbart ersättningsbelopp motsvarande maximalt 30 000, 60 000 eller 120 000 kronor per år. Det högsta ersättningsbeloppet är högre än flera andra hundförsäkringar på den här försäkringsnivån. 

Innehåll Hundrasförsäkring

Innehåll Hundrasförsäkring
Max ersättningsbelopp
120 000 kr/år
Agria Vårdguide
Ingår
Rehabilitering
10 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Agria Hundras Extra

Agria Hundras extra är mer omfattande än hundrasförsäkringen. Försäkringen erbjuder ersättning för veterinärbesök, ersätter medicin upp till valt försäkringsbelopp och rehab för din hund.

Hundras Extra inkluderar dessutom digitala hundkurser, vårdkoordinering och hälsofrämjande tjänster som till exempel vaccination mot kennelhosta. 

I försäkringen ingår dessutom digital hälsokontroll, vaccination mot kennelhosta, rådgivning och hjälp med att boka veterinär och möjlighet att gå digitala kurser för att samla poäng och sänka kostnaden på försäkringen. 

Du får själv välja maxbelopp och kan välja mellan 30 000 kr/år, 60 000 kr/år, 120 000 kr/år eller 150 000 kr/år. 

Ersättningsbelopp

Agria Hundras Extra erbjuder ett valbart ersättningsbelopp motsvarande maximalt 30 000, 60 000, 120 000 eller 150 000 kronor per år. Det högsta ersättningsbeloppet är ett av de högsta på marknaden för den här försäkringsnivån. 

Innehåll Hundras Extra

Innehåll Hundras Extra
Max ersättningsbelopp
150 000 kr/år
Agria Vårdguide
Ingår
Rehabilitering
10 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Agria Mini

Agria Mini är en begränsad försäkringslösning för dig som vill ha en billigare hundförsäkring med ett enklare försäkringsskydd.

Försäkringen är billigare än Hundrasförsäkringen och täcker endast veterinärvård upp till ett bestämt belopp samt vissa medicinkostnader.

Du kan komplettera Agria Mini med Agria Mini Livförsäkring eller en trygghetsförsäkring för ett mer omfattande skydd. 

Agria Mini erbjuder kostnadsfria samtal till Agria Vårdguide som erbjuder veterinärrådgivningen dygnet runt. 

Ersättningsbelopp

Agria Mini erbjuder ett ersättningsbelopp motsvarande maximalt 30 000 kronor per år. Ersättningsbeloppet är samma som konkurrenters hundförsäkringar på den här försäkringsnivån. 

Innehåll Mini

Innehåll Mini
Max ersättningsbelopp
30 000 kr/år
Agria Vårdguide
Ingår
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår

Tillägg Agria

Agria erbjuder ett brett utbud av tilläggsförsäkringar som kan tecknas som tillägg till Agria Hundrasförsäkring för ett mer omfattande skydd. Bolaget erbjuder även specialanpassade försäkringar för jakthundar och uppfödare. Vi listar några av tilläggen nedan men för mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida.

Agria ger dig möjlighet att komplettera någon av veterinärvårdsförsäkringarna med en livförsäkring som är en extra trygghet för dig som ägare.

Livförsäkringen ersätter marknadsvärdet för din hund om den skulle springa bort, bli stulen, dö eller tvingas avlivas till följd av skada eller sjukdom.  

Livförsäkringen har ingen självrisk.

Agria Trygghet

Du kan komplettera din hundförsäkring med ett tillägg som heter Agria Trygghet. Tillägget kan ge dig ersättning om du är sjuk och inte längre kan ta hand om din hund.

Du kan då få ersättning för kostnader för vistelse på hundpensionat och för avbruten- eller avbokad resa. Agria Trygghet har ingen självrisk. Ersättningen som du kan erhålla är upp till 20 000 kronor per år.  

Agria Användbarhet

Agria Användbarhet är ett tillägg som kan tecknas av dig som har en hund som används i praktiskt arbete eller i officiell tävlingsverksamhet. Det är ett tillägg som går att komplettera livförsäkringen med. 

Du kan då få ersättning om din hund förlorar sin arbetsförmåga eller om din hund inte längre kan användas i tävlingsverksamhet. Tillägget har ingen självrisk. 

Försäkring för hunduppfödare

Agria erbjuder flera olika typer av försäkringar som är skräddarsydda för dig som är hunduppfödare och har en kennel. Du kan själv välja hur du vill kombinera försäkringarna. 

Tillägget Agria Avel Vetrinärvård innebär att din hund kan få ersättning för ytterligare kejsarsnitt, att hundvalparna får vård från födsel (upp till 30 000 kronor per kull) samt en dolda felförsäkring för hundvalparna.

Det finns även ytterligare tillägg som heter Agria Avel Liv och som innefattar ersättning för kastration, förlorad avelsduglighet och sterilitet som kan tecknas om du tänkt använda din hund i avel.

Utöver tillägg för avel erbjuder även Agria en dolda felförsäkring, ett tillägg för ansvar och rättsskydd, en valpkullsförsäkring för dig som har oregistrerade valpar och en flockförsäkring för dig som har fler än fyra hundar. För mer information om respektive tillägg, dess omfattning och fullständiga villkor se bolagets hemsida.

Fler tillägg

Agria erbjuder ett brett utbud av tilläggsförsäkringar. Utöver de som vi sammanfattat ovan erbjuder även bolaget en uppfödarförsäkring, en flockförsäkring, en olycksfallsförsäkring och en specialanpassad försäkring för jakthundar. För mer information om respektive tillägg se bolagets hemsida. 

Rabatter

Agria erbjuder ett stort utbud av rabatter på sin hemsida. Vi har samlat några av de rabatter som Agria erbjuder för hundförsäkringar. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida.

Hundvalpsrabatt

Du får 30% rabatt på priset på försäkringen under det första året för din hundvalp om du tecknar en försäkring innan din hundvalpen fyllt fyra månader. 

Medlemsrabatt

Du får 15% rabatt om du är medlem i SKK. Medlemmar i Svenska Jägareförbundet, Svenska Brukshundsklubben och Sveriges hundungdom får 10% rabatt. Du får även 10% rabatt om du är medlem i någon av de klubbar som listas på bolagets hemsida.

Uppfödarrabatt

Om du är uppfödare och har ett kennelnamn kan du teckna ett uppfödaravtal och får då rabatt från första hunden på avtalet.

Mängdrabatt

Om du har minst tre hundar försäkrade hos Agria kan du teckna ett samlingsavtal och få mängdrabatt.

Assistanshund

Du får 50% rabatt på din försäkring för arbetande assistanshundar.

Självriskbonus

Du kan få självriskbonus om din hund varit skadefri under minst två år. Då kan du få högre ersättning om olyckan är framme. Ersättningen för veterinärvård ska dock överstiga vald självrisk.

fransk bulldog agria

Karens & självrisk

Karens och självrisk är två punkter som kan skilja sig mellan försäkringsbolagen. Vi har därför sammanfattat bolagets karenstid och självrisk för att underlätta för dig vid val av hundförsäkring.

Karenstid

Agria har vanligtvis en karenstid på 20 dygn från och med att du tecknat försäkringen om din hund tidigare varit oförsäkrad. Karenstid är den tid som du inte får ersättning om din hund blir sjuk. Du får heller inte ersättning för följder av sjukdomar som påbörjats under karenstiden.

Bolaget har ingen karenstid om skada orsakas av plötslig yttre händelse. 

Om du byter försäkringsbolag med samma omfattning av försäkring ska de 20 dygn karenstid passerats hos det tidigare försäkringsbolaget. 

Självrisk

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som betalas av dig vid skada eller sjukdom hos din hund. Agria erbjuder både en fast och rörlig del av självrisken som varierar beroende på vilken försäkring som du väljer. 

Självriskperioden är den period som du bara behöver betala det fasta beloppet en gång under.

Agria har en självriskperiod på upp till 135 dagar räknat från första veterinärbesöket för Hundrasförsäkringen. För Mini har Agria en självriskperiod på 125 dagar.

För den mest omfattande försäkringen Hundras Extra kan du själv bestämma om du vill ha en självriskperiod på 135 dagar eller en per försäkringsår.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Agria

Nackdelar med Agria

Agria Omdöme

Vårt betyg:
4/5

Agria Omdöme

Efter vår genomgång av de hundförsäkringar och tillägg som Agria erbjuder kan vi konstatera att det är flexibel och omfattande försäkringslösning. Bolaget erbjuder dessutom ett av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden.

Agria erbjuder ett brett utbud av tillägg som trygghet och en livförsäkring. Livförsäkring går att teckna för din hund och kan du ge en ersättning upp till marknadsvärdet för din hund. Bolaget erbjuder också specialanpassade försäkringslösningar för jakthundar och uppfödare.

Bolaget erbjuder en omfattande försäkringslösning för dig som är hunduppfödare där du själv kan välja till flera olika tillägg. 

Självriskperioden varierar beroende på vilken försäkring som du tecknar. Den mest omfattande försäkringen Hundras Extra erbjuder en självriskperiod på ett försäkringsår. Flera av konkurrenterna har samma självriskperiod oavsett försäkring. 

Karenstiden är 20 dygn vilket är längre än flera av konkurrenterna. Bolaget har även en del rasspecifika begränsningar vilket en del konkurrenter inte har. 

Agria erbjuder kanske flest rabatter på marknaden som kan vara bra att se över för att komma ner i pris. 

Vårt omdöme och betyg för Agria Hundförsäkring blir efter vår analys 4 av 5.

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Se hur Agria Hundförsäkring står sig mot övriga försäkringsbolags erbjudanden och vilken som är den bästa hundförsäkringen 2023.

Se andra populära hundförsäkringar

Kundernas erfarenhet av Agria

Vad säger kunderna om Agria Hundförsäkring? Vi har tittat på de betyg och omdömen som Agria har fått på Trustpilot för att kunna besvara frågan. 

Trustpilot omdöme

Agrias omdömen på Trustpilot gäller samtliga djurförsäkringar som bolaget erbjuder. Snittbetyget för Agria Djurförsäkring på Trustpilot är 4,1 av 5.

Omdömena är fördelade på främst det högsta betyget (49%), det näst högsta betyget (10%) och det sämsta betyget (33%). Kommentarerna har blivit fler under den senaste tiden och är både positiva och negativa. De flesta av de negativa kommentarerna handlar om att försäkringen är dyr och årliga prishöjningar. 

Vill du se mer om omdömen och kommentarer som lämnats om Agria på Trustpilot kan du göra det här

agria omdöme trustpilot

Vår kommentar: Betygen kan ge någorlunda riktning om vad kunderna tycker. Ett återkommande tema på kommentarerna är att priset är högt och det är något som vi också tagit med i vår analys.

Slutsats och summering

Vår sammanfattning och slutsats av det test och den utvärdering vi gjort av Agria Hundförsäkring visar att bolaget erbjuder en omfattande försäkring med många tillgängliga tillägg och rabatter.

Många av tilläggen ingår i flera av konkurrenternas veterinärvårdsförsäkringar. Försäkringarna har också vissa rasspecifika begränsningar. Priset verkar enligt flera kundomdömen bli högre under det andra året av försäkringen. 

FAQ

Priset på Agria Hundförsäkring är väldigt individuellt och beror på flera olika faktorer. Bland annat vilken omfattning och ersättningsnivå som du väljer.

Agria har en karenstid på 20 dygn från och med att du tecknat försäkringen om din hund tidigare varit oförsäkrad.

Ja, hundförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

Agria är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget är det ledande djurförsäkringsbolaget på den svenska marknaden och har funnits länge.  

Agria Logo hundförsäkring

Om Agria

Agria är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar och är störst i Sverige på djurförsäkringar.

Bolaget erbjuder flexibla försäkringslösningar där du själv bestämmer omfattning. Agria finns i Norden, Frankrike och Storbritannien.

Den svenska verksamheten erbjuder försäkringar för sällskapsdjur som hund och katt samt häst och lantbruk. 

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till Agria

Telefon: 0775-88 88 88

Öppettider: vardagar: 08:00-20:00 och helger: 10:00-15:00

Postadress:

Agria Djurförsäkring
FE 1646
838 83 Frösön