Folksam Hundförsäkring Recension

Folksam hundförsäkring logo
Folksam omdöme:
4/5

Folksam Översikt

Folksam erbjuder flexibla försäkringslösningar för dig och din hund med olika omfattning och prisnivåer. Du kan själv välja hur omfattande du vill att försäkringen ska vara. 

Bolaget erbjuder tre olika nivåer för veterinärvård: bas, mellan och stor. Nivåerna har olika omfattning, innehåll och maximalt ersättningsbelopp vilket också speglar sig i priset. 

Vi har i vår recension sammanfattat och analyserat allt du behöver veta om Folksam Hundförsäkring. Här hittar du allmän information om försäkringen, rabatter, tillägg, för- och nackdelar med försäkringen, kundomdömen och vårt eget omdöme. 

Läs vidare om du vill veta vad kunderna och vi tycker om Folksam Hundförsäkring och hur bolagets erbjudande står sig mot konkurrenterna. 

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Se andra populära hundförsäkringar

Innehållsförteckning

Folksam Ranking

Folksam Ranking
4 av 5
4 av 5
4 av 5
3 av 5
3 av 5
Folksam omdöme
4/5

Pris Folksam

Priset på Folksam Hundförsäkring kostar från ca 140 kronor i månaden. Observera att priset endast ett exempel. Priset är alltid individuellt och beror på flera faktorer. Däribland val av omfattning och ersättningsbelopp, tillägg, ålder på hunden och hundras.

Få ett prisförslag för din hund på bolagets hemsida. 

Innehåll i Folksam Hundförsäkringar

Innehållet i Folksam hundförsäkring varierar beroende på vilken försäkringsnivå som du väljer. Läs mer nedan om innehållet i de olika försäkringarna. 

Folksam Stor

Hundförsäkring Stor är den mest omfattande försäkringen som Folksam erbjuder. Den ersätter veterinärvårdskostnader upp till 120 000 kronor om din hund skulle bli sjuk eller skadas.

Försäkringen täcker utöver det som ingår i övriga nivåer även utökad ersättning för röntgen, medicin och rehabilitering samt kostnad för avlivning, strålning- och cellgiftsbehandling och implantat av höftprotes. 

Försäkringen erbjuder även kostnadsfria besök hos 2288, Djurens vårdguide. 

Ersättningsbelopp

Folksam Stor erbjuder ett ersättningsbelopp på 120 000 kronor. Jämfört med konkurrenters hundförsäkringar är det i linje med flera för den här försäkringsnivå. 

Innehåll Stor

Innehåll Stor
Max ersättningsbelopp
120 000 kr/år
Djurens vårdguide
Ingår
Rehabilitering
Ingår
MR & CT Röntgen
Ingår

Folksam Mellan

Folksam Hundförsäkring Mellan är mer omfattande än Bas. Den innehåller veterinärvårdskostnader upp till 60 000 kronor om din hund skulle bli sjuk eller skadas.

Försäkringsnivån täcker, förutom det som ingår i Bas, även ersättning för magnetröntgen, datortomografi, scintigrafi, rehabilitering, mediciner samt viss tandvård. 

Försäkringen erbjuder även kostnadsfria besök hos 2288, Djurens vårdguide. 

Ersättningsbelopp

Folksam Mellan erbjuder ett ersättningsbelopp på 60 000 kronor. Beloppet är i linje med flera konkurrenters hundförsäkringar för den här försäkringsnivå. 

Innehåll Mellan

Innehåll Mellan
Max ersättningsbelopp
60 000 kr/år
Djurens vårdguide
Ingår
Rehabilitering
Ingår
MR & CT Röntgen
Ingår

Folksam Bas

Hundförsäkring Bas är det enklaste försäkringsalternativet som Folksam erbjuder. Bas innehåller veterinärvårdskostnader upp till 30 000 kronor om din hund skulle bli sjuk eller skadas.

Försäkringen täcker även veterinärvårdskostnader som uppstår till följd av ett dolt fel samt övrig vård som genomförs av legitimerad veterinär såsom akupunktur. 

Försäkringen erbjuder även kostnadsfria besök hos 2288, Djurens vårdguide. 

Ersättningsbelopp

Folksam Bas erbjuder ett ersättningsbelopp på 30 000 kronor. Det är i linje med flera konkurrenters hundförsäkringar för denna försäkringsnivå. 

Innehåll Bas

Innehåll Bas
Max ersättningsbelopp
30 000 kr/år
Djurens vårdguide
Ingår
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår ej

Tillägg Folksam

Folksam Hundförsäkring erbjuder flera tilläggsförsäkringar som du kan komplettera din veterinärvårdsförsäkring med för ytterligare skydd. Tilläggen går att teckna till alla nivåer. Bolaget erbjuder bland annat en livförsäkring, en valpkullsförsäkring och en flockförsäkring. 

Livförsäkring

Du kan till samtliga nivåer teckna en kompletterande livförsäkring. Du kan med livförsäkringen få ersättning om din hund dör eller måste avlivas till följd av skada eller sjukdom. 

Du kan också få ersättning om din hund springer bort och inte hittas igen. I vissa fall erbjuder bolaget även ersättning om din hund förlorar en viktig bruksegenskap eller sin avelsförmåga. 

Ersättningsbeloppet uppgår till inköpspriset för hunden. Om din hund meriteras kan du öka värdet på din hund. 

Livförsäkringsbeloppet sänks med hundens ålder från 7 år med 20% per år, dock aldrig under 5000 kronor så länge försäkringen gäller. 

Det finns vissa rasspecifika begränsning om när livförsäkringen upphör. Se bolagets hemsida och fullständiga villkor för mer information.

Tillägg Avel

Bolaget erbjuder tillägg avel för din hund om den ska användas i avel. Tillägget kan tecknas till livförsäkringen. Läs mer på bolagets hemsida och fullständiga villkor för mer information.

Flockförsäkring

För dig som har fyra eller fler hundar erbjuder Folksam en skräddarsydd flockförsäkring där samtliga hundar i flocken ersätts upp till 120 000 kronor per år för veterinärvård.

Försäkringen är kollektiv för alla dina hundar och kan kompletteras med en livförsäkring per hund. Försäkringen innehåller även en ansvarsförsäkring för dig som hundägare för din registrerade kennel om du skulle krävas på skadestånd.

För mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Valpkullsförsäkring

För dig som är hunduppfödare har Folksam en skräddarsydd valpkullsförsäkring som innebär ett extra skydd för dig och din valpkull.

Försäkringen täcker dolda fel som kan uppstå inom 39 månader hos de valpar som du säljer. Valpkullsförsäkringen fungerar även som en vanlig veterinärvårdsförsäkring för din valpar så snart du anmält kullen. Livförsäkringen för valparna startar tidigast vid fyra veckors ålder. 

För mer information och fullständiga villkor se bolaget hemsida. 

Rabatter

Folksam Hundförsäkring erbjuder flera rabatter och bonusar som är listade på deras hemsida. Flera av dessa uppdateras regelbundet och genom att hålla dig uppdaterad om de senaste rabatterna kan du spara en del pengar. Nedan har vi listat några av rabatterna. 

Hundvalpsrabatt

Du får 30% rabatt på första årspremien om du tecknar en försäkring för valpen innan ett års ålder.

Samlingsrabatt

Du får 10% samlingsrabatt om du har din hemförsäkring hos Folksam.

Rabatt för kastration

Du får 10% rabatt om du kastrerar din tik i förebyggande syfte.

Mängdrabatt

Du får upp till 10-50% rabatt om du försäkrar 3 hundar eller fler.

hundvalp

Karens & självrisk

Genom att jämföra karenstid och självrisk hos olika försäkringsbolag slipper du överraskningar. Vi har sammanfattat Folksam Hundförsäkrings karenstid och självrisk för att underlätta för dig.

Karenstid

Folksam Hundförsäkring har en karenstid på 20 dygn från och med att du tecknat försäkringen. Karenstiden innebär att du inte får ersättning för kostnad för behandling av sjukdomar som din hund drabbas av de första 20 dygnen sedan tecknandet av försäkringen. 

Självrisk

Självrisken är den del av veterinärvårdskostnaden som betalas av dig vid skada eller sjukdom hos din hund. Du bestämmer själv hur mycket du betalar i fast självrisk. 

Fast del: Du kan välja mellan beloppen 1800 kr eller 3000 kr.  

Rörlig del: Den rörliga delen är 25%. Den rörliga delen tillkommer på de kostnader som överstiger den fasta delen. 

Den fasta självrisken betalas en gång per försäkringsår oavsett antal skador. Det innebär att Folksam Hundförsäkring erbjuder en självriskperiod på upp till 365 dagar. 

Om din hund skadats av rovdjur eller vildsvin är självrisken 0 kronor. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Folksam

Nackdelar med Folksam

Folksam Omdöme

Vårt betyg:
4/5

Folksam Omdöme

Vi kan efter vår analys av Folksam Hundförsäkring konstatera att bolaget erbjuder en flexibel försäkringslösning som är uppdelad i tre olika nivåer. Den mest omfattande nivån har ett av de högsta ersättningsbeloppet på marknaden men inte högst. Flera konkurrenter erbjuder ett högre ersättningsbelopp. 

Veterinärvården saknar ersättning för en del av det som konkurrenterna erbjuder och bolaget har rasspecifika begränsningar vilket vissa av konkurrenterna inte har. 

Folksam erbjuder flera tillägg som du kan komplettera samtliga nivåer av veterinärvård med. Det finns tillägg för bland annat för livförsäkring, flockförsäkring och valpkullsförsäkring. 

Folksam erbjuder ett valbart självriskbelopp för den fasta delen. Den rörliga delen är satt till 25%. Flera av konkurrenterna erbjuder mer flexibla val av självrisk. 

Folksam erbjuder flera rabatter som gör att du kan komma ner i pris. Rabatterna som bolaget erbjuder är fler än flera av konkurrenterna.

Vårt omdöme och betyg för Folksam Hundförsäkring blir efter vår analys 4 av 5.

Omdömet är avrundat till närmsta heltal.

Jämför hundförsäkring här för att se hur Folksam Hundförsäkring står sig mot övriga försäkringsbolag på den svenska marknaden. 

Se andra populära hundförsäkringar

Kundernas erfarenhet av Folksam

Vad säger kunderna om Folksam Hundförsäkring? Vi har tittat på de betyg och omdömen som Folksam har fått på Trustpilot för att kunna besvara frågan. 

Trustpilot omdöme

Folksams omdömen på Trustpilot gäller samtliga försäkringar som bolaget erbjuder. Snittbetyget för Folksam på Trustpilot är 4,2 av 5. Det är många av bolagets kunder som valt att lämna ett omdöme och kommentar.

Omdömena är fördelade på främst det högsta betyget (62%), det näst högsta betyget (22%) och det sämsta betyget (8%). Kommentarerna är till stor del positiva. Folksam svarar också på kommentarerna till stor del. Om du vill se vad kunderna tycker om Folksam Hundförsäkring går det att söka bland kommentarerna. 

Vill du se mer om omdömen och kommentarer som lämnats om Folksam på Trustpilot kan du göra det här. 

folksam omdöme trustpilot

Vår kommentar: Snittbetyget för Folksam på Trustpilot är väldigt bra och eftersom så många kunder har lämnat betyg går det att dra en positiv slutsats om kundnöjdheten. Snittbetyget gäller dock samtliga försäkringar som bolaget erbjuder och inte bara Folksam Hundförsäkring. Vårt betyg är något lägre än Trustpilot och det beror till stor del på hur försäkringen står i jämförelse mot övriga hundförsäkringar på marknaden.

Slutsats och summering

Slutsatsen och sammanfattningen av det test och den utvärdering vi gjort av Folksam Hundförsäkring visar att försäkringen är flexibel med flera tillägg.

Försäkringsbolaget har också fått goda omdömen av sina kunder. Ersättningsbeloppet är dock lägre för samtliga nivåer jämfört med flera av konkurrenterna. Försäkringen innehåller också begränsningar för vissa raser

FAQ

Priset på Folksam Hundförsäkring beror på delvis vilken omfattning och ersättningsnivå du väljer och är individuellt för dig och din hund. 

Ja, hundförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

Folksam Hundförsäkring har 20 dagars karenstid. 

Folksam är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget har funnits länge på den svenska marknaden och är kundägt. 

Folksam hundförsäkring logo

Om Folksam

Folksam är ett försäkringsbolag som ägs av dess kunder. Ambitionen är att skapa trygghet för kunderna i alla skeden i livet.

Bolaget erbjuder därför flexibla försäkringslösningar och däribland hundförsäkringar för att skapa trygghet för dig och din hund genom hela livet. 

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till Folksam

Telefon: 0771-950 950

Öppettider skadeärenden: Vardagar 7.30-17

Öppettider övriga ärenden: Vardagar 7.30-17 och helger 9-19

Postadress:

Folksam
106 60 Stockholm