FurryChamp Hundförsäkring Recension

FurryChamp hundförsäkring logo
FurryChamp omdöme:
4/5

FurryChamp Översikt

FurryChamp Hundförsäkring är en helt ny djurförsäkring som erbjuder ett enkelt men omfattande innehåll. Du kan välja mellan två olika ersättningsbelopp som ger samma omfattande försäkringsskydd för din hund men till olika maximala belopp. 

I vår recension har vi samlat allt som du behöver veta om FurryChamp Hundförsäkring. Vi har sammanfattat och analyserat allmän information om försäkringen, information om olika nivåer som erbjuds, för- och nackdelar, rabatter, tillägg, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme. 

FurryChamp erbjuder två försäkringar med olika ersättningsnivåer. Det innebär att du själv kan välja vilken som passar dig bäst och vilket pris som du betalar. Bolaget erbjuder dessutom en försäkring som gäller även för din hunds tidigare besvär. 

Läs vidare om du vill veta vad vi tycker om FurryChamp och hur deras erbjudande står sig om du jämför alla hundförsäkringar på den svenska marknaden.

Senast uppdaterad: 2024-01-01

Innehållsförteckning

FurryChamp Ranking

FurryChamp Ranking
3 av 5
2 av 5
4 av 5
5 av 5
5 av 5
FurryChamp omdöme
4/5

FurryChamp pris

Priset på en hundförsäkring från FurryChamp är individuellt och beror bland annat på vilket ersättningsbelopp som du väljer, åldern på din hund och vilken ras som den tillhör. 

Se ditt pris här: 

Innehåll i FurryChamp Hundförsäkring

FurryChamp erbjuder en veterinärvårdsförsäkring där du själv kan välja mellan två olika ersättningsbelopp. Läs mer om försäkringen och vad innehållet innebär nedan.

Veterinärvårdsförsäkring

FurryChamp erbjuder en veterinärvårdsförsäkring som är täcker kostnader som kan uppstå om din hund skadar sig eller blir sjuk och behöver uppsöka veterinär. 

Försäkringen gäller även för medicinska tillstånd som inträffat innan din försäkring har börjat gälla. Det innebär till exempel att du kan få ersättning upp till 7000 kronor om din hund har en sjukdom som visade sig inom de senaste 24 månaderna före du tecknade försäkringen. 

FurryChamp har dock begränsningar för vissa hundraser där vissa sjukdomar är vanliga. Begränsningarna kan därför vara bra att se över om du har någon av dessa hundraser. 

Du väljer själv ersättningsbelopp mellan 30 000 kronor eller 60 000 kronor per år. Beloppet motsvarar den högsta möjliga ersättningen som kan lämnas under ett och samma försäkringsår. 

Rehabilitering, medicin och receptbelagd mat ingår i grundutbudet för försäkringarna oavsett vilket ersättningsbelopp som du väljer att teckna. 

I försäkringen ingår dessutom obegränsade besök hos den digitala veterinären FirstVet.

Ersättningsbelopp

FurryChamp ger dig möjlighet att själv välja ersättningsbelopp mellan 30 000 kronor och 60 000 kronor. Det maximala ersättningsbeloppet är lägre än flera av konkurrenternas hundförsäkringar.

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
60 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
12 000 kr/år
MR & CT Röntgen
12 000 kr/år

Tillägg FurryChamp

FurryChamp erbjuder för närvarande inga tillägg till sina försäkringar. Bolagets försäkring inkluderar istället flera av de delar som andra erbjuder som tillägg som till exempel rehabilitering och medicin. 

Rabatter

FurryChamp erbjuder för närvarande inga rabatter. Informationen gällande rabatter uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor se bolagets hemsida.

hundvalp

Karens & självrisk

Karens och självrisk är två viktiga punkter som kan vara bra att jämföra mellan olika försäkringsbolag. Nedan har vi sammanfattat information om den karens och självrisk som FurryChamp erbjuder för att underlätta din jämförelse.

Karens

FurryChamp erbjuder vanligtvis en karenstid på 14 dagar från det att din försäkring har börjat gälla. 

Det finns också tillfällen då bolaget inte har någon karenstid alls. Det är till exempel om din hund varit kontinuerligt försäkrad sedan 16 veckors ålder och om du kan visa upp ett veterinärintyg som inte är äldre än 7 dagar när du tecknar försäkringen. 

Det är inte heller någon karenstid om ditt djur varit försäkrat tidigare hos ett annat försäkringsbolag eller hos FurryChamp i minst ett år. Förnyelse av försäkringen eller frivilliga tillägg har inte heller någon karenstid. 

Självrisk

FurryChamp erbjuder en fast och en rörlig del av självrisken. Den fasta självrisken är 1 500 kronor eller 3 000 kronor för hela försäkringsåret. Den rörliga självrisken är 25% eller 15% av de kostnader som överstiger den fasta självrisken och betalas vid varje skadetillfälle. 

FurryChamp erbjuder en självriskperiod på 365 dagar, vilket är en av de längsta på den svenska marknaden.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med FurryChamp

Nackdelar med FurryChamp

FurryChamp Omdöme

Vårt betyg:
4/5

FurryChamp Omdöme

Efter vårt test av FurryChamp Hundförsäkring kan vi konstatera att bolaget erbjuder en flexibel och omfattande försäkring. 

Det är möjligt att teckna två olika ersättningsbelopp hos bolaget. Innehållet är lika omfattande i båda nivåerna men till olika maximala ersättningsbelopp. Det maximala ersättningsbeloppet är lägre än flera av konkurrenterna. 

Medicin, receptbelagd mat och rehabilitering ingår i grundförsäkringen för båda nivåerna. Flera konkurrenter har inte ett lika omfattande innehåll för den lägsta nivån.

FurryChamp erbjuder inga tillägg eller rabatter för närvarande. Flera av konkurrenterna erbjuder tillägg som kan tecknas, till exempel en livförsäkring. De flesta av konkurrenterna erbjuder också fler rabatter än FurryChamp. 

Bolaget har en självriskperiod på 365 dagar. Självriskperioden är längre än flera av konkurrenterna och en av de längsta på marknaden. 

Bolaget erbjuder också möjlighet att få ersättning för din hunds tidigare besvär vilket är ovanligt hos konkurrenterna. Försäkringen har dock rasspecifika begränsningar vilka flera av konkurrenterna inte har. 

Vårt omdöme och betyg för FurryChamp Hundförsäkring blir efter vårt test 4 av 5. 

Omdömet är avrundat till närmsta heltal.

Kundernas erfarenhet av FurryChamp

Vad säger kunderna om FurryChamp Hundförsäkring? Eftersom försäkringen är helt ny finns det ännu inga kundomdömen att utgå ifrån gällande vad kunderna tycker. Det ska bli intressant att följa framöver.

 

Då passar FurryChamp dig

FurryChamp passar dig som vill ha en enkel försäkring men som fortfarande är väldigt omfattande. Bolaget erbjuder ett omfattande grundutbud vilket innebär att du får samma omfattande innehåll även om du väljer den lägsta ersättningsnivån. 

FurryChamp erbjuder också ersättning för tidigare besvär vilket är väldigt ovanligt bland försäkringsbolagen. Bolaget har dock rasspecifika begränsningar som kan vara bra att se över.

Den försäkring som passar dig och din hund bäst beror på flera faktorer som till stor del är individuella. Om du vill ha en enkel men omfattande försäkring kan FurryChamp vara rätt val för dig. 

Slutsats och summering

Vår slutsats och sammanfattning av den utvärdering som vi gjort av FurryChamp visar att bolaget erbjuder en flexibel försäkring som är enkel att förstå med ett omfattande innehåll för alla försäkringsnivåer. Bolaget ersätter även tidigare besvär vilket inte är så vanligt bland konkurrenterna. Självriskperioden är den längsta på marknaden. 

Det maximala ersättningsbeloppet är lägre än flera av konkurrenterna och bolaget erbjuder inga tillägg eller rabatter. Dessutom har bolaget rasspecifika begränsningar vilket flera av konkurrenterna inte har. 

FAQ

Priset på FurryChamp Hundförsäkring beror på flera faktorer och varierar beroende bland annat på vilken ersättningsnivå som du väljer.

FurryChamp Hundförsäkring har en karenstid på 14 dagar. Det innebär att du inte kan få ersättning för sjukdomar som uppstår inom de 14 första dagarna av försäkringstiden.  

Ja, hundförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

FurryChamp är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag.

Bolaget är nytt och kan därför ha ett ovanligt namn för många. FurryChamps försäkringsgivare är Wakam SA. FurryChamp AB står under tillsyn av Finansinspektionen.  

De tester som hittills gjorts på FurryChamp visar bra resultat.

FurryChamp hundförsäkring logo

Om FurryChamp

FurryChamp är ett nytt försäkringsbolag som grundades 2022. Bolaget erbjuder djurförsäkringar för både hundar och katter. 

FurryChamp är ett svenskt och tyskt innovationsdrivet företag. Bolaget vill erbjuda enkla och transparenta försäkringar och samarbetar med ledande europeiska försäkringsleverantörer. 

FurryChamp AB står under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att bedriva försäkringsdistribution i Sverige i enlighet med lag (2018:1219). Försäkringsgivare för bolagets försäkring är Wakam SA. 

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till FurryChamp

E-post: kundtjanst@furrychamp.com 

Skadeanmälan görs under mina sidor på bolagets hemsida.