Hedvig Hundförsäkring Recension

Hedvig logo
Hedvig omdöme:
5/5

Hedvig Översikt

Hedvig erbjuder en hundförsäkring med ett av marknadens högsta ersättningsbelopp. Bolaget är ny inom segmentet djurförsäkringar och erbjuder sedan tidigare en populär hemförsäkring och bilförsäkring. 

Bolaget är en modern utmanare till de större försäkringsbolagen och har på några år skapat ett välkänt varumärke inom försäkringsbranschen. 

Vi har i vår recension av Hedvig hundförsäkring samlat allt du behöver veta om försäkringen. Du hittar bland annat allmän information om djurförsäkringen, bolagets erbjudanden, för- och nackdelar, erfarenheter från konsumenter och slutligen Hedvig omdöme. 

Hedvig hundförsäkring erbjuder tre olika nivåer: Basic, Standard och Premium. Den högsta nivån Premium erbjuder det högsta ersättningsskyddet på den svenska marknaden. Samtliga nivåer erbjuder bland annat digitala veterinärbesök och en årlig hälsokontroll. Dessutom erbjuder bolaget försäkringar utan bindningstid. 

Läs vidare om du vill veta mer om Hedvig hundförsäkring och vad vi och kunderna tycker om försäkringen. 

Senast uppdaterad: 2024-07-01

Innehållsförteckning

Hedvig Ranking

Hedvig Ranking
5 av 5
4 av 5
4 av 5
5 av 5
5 av 5
Hedvig omdöme
5/5

Hedvig pris

Priset på en hundförsäkring hos Hedvig är individuellt och beror bland annat på vilken ras, omfattning och ersättningsnivå som du väljer.

Se ditt pris här: 

Innehåll i Hedvig Hundförsäkringar

Hedvig Hundförsäkring går att välja i tre olika nivåer med olika omfattning. Nivåerna kallas för: Basic, Standard och Premium. Vi har sammanfattat information om nivåerna nedan.

Hedvig Premium

Hedvig Premium är den mest omfattande försäkringen som bolaget erbjuder. Försäkringen erbjuder ett av Sveriges högsta ersättningbelopp på maximalt 160 000 kronor per år och täcker de flesta kostnaderna som kan uppstå om din hund skadar sig eller blir sjuk. 

Hedvig Premium erbjuder förutom det högsta ersättningsbeloppet även en livförsäkring för hunden, ersättning för MR & CT Röntgen, rehabilitering och medicin.

Dessutom har du obegränsade samtal till den digitala veterinären FirstVet och möjlighet till en årlig hälsokontroll för din hund. 

I nivån Premium ingår också en livförsäkring för din hund. 

Ersättningsbelopp Premium

Hedvig Hundförsäkring Premium erbjuder ett ersättningsbelopp på maximalt 160 000 kronor per år. Jämfört med andra hundförsäkringar som konkurrenter erbjuder är beloppet ett av de högsta på den svenska marknaden. 

Innehåll Premium

Innehåll Premium
Max ersättningsbelopp
160 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
10 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Hedvig Standard

Hedvig Standard är ett enklare försäkringsalternativ än Premium och erbjuder ett ersättningsbelopp på 60 000 kronor per år. Med försäkringen får du bland annat ersättning för dolda fel, medicin och rehabilitering. 

Försäkringsnivån täcker vård för flera sjukdomar och skador som din hund kan råka ut för men till ett lägre ersättningsbelopp än Premium. 

I försäkringsnivån ingår dessutom obegränsad tillgång till FirstVet och möjlighet att genomföra en årlig hälsokontroll av din hund. 

Ersättningsbelopp Standard

Hedvig Hundförsäkring Standard erbjuder ett ersättningsbelopp på maximalt 60 000 kronor per år. Jämfört med andra hundförsäkringar som konkurrenter erbjuder för den här försäkringsnivån är ersättningsbeloppet högre än flera av dem.

Innehåll Standard

Innehåll Standard
Max ersättningsbelopp
60 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
6 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Hedvig Basic

Hedvig Basic är den enklaste nivån som bolaget erbjuder och är därför det minst omfattande av de tre alternativen. 

Försäkringsnivån ger ett grundläggande skydd för din hund om den skulle råka ut för en sjukdom eller skada. I försäkringen ingår bland annat ersättning för veterinärvård, dolda fel och möjlighet till en årlig hälsokontroll. 

Dessutom ingår obegränsade samtal till FirstVet. 

Ersättningsbelopp Basic

Hedvig Hundförsäkring Basic erbjuder ett ersättningsbelopp på maximalt 30 000 kronor per år. Det är i linje med vad andra hundförsäkringar på den svenska marknaden erbjuder för den här nivån. 

Innehåll Basic

Innehåll Basic
Max ersättningsbelopp
30 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår ej

Jämför innehåll

Hedvig erbjuder en omfattande hundförsäkring och en av de bästa på marknaden. 

Det är främst sex punkter som vi tycker skiljer Hedvig från konkurrenterna: 

Tillägg Hedvig

Hedvig Hundförsäkring erbjuder inga tillägg. Däremot ingår mycket av det som är möjligt att teckna som tillägg hos flera av konkurrenterna i bolagets vanliga innehåll.

Det innebär att din försäkring har ett mer omfattande innehåll som standard men också att du inte har möjlighet att påverka innehållet i samma utsträckning. I den mest omfattande nivån Premium ingår till exempel en livförsäkring. 

Livförsäkring (ingår i Premium)

I Hedvig Premium ingår en livförsäkring för din hund. Försäkringen innebär att du kan få ersättning om din hund skulle avlida till följd av ett olycksfall eller en sjukdom. 

Möjligt ersättningsbelopp baseras på hundens marknadsvärde men kan maximalt uppgå till 30 000 kronor. 

Försäkringen gäller utan självrisk och kan även utbetalas om ditt djur blir stulet eller försvinner och inte återfinns inom 30 dagar. 

Rabatter

Hedvig erbjuder möjlighet för dig att sänka din månadskostnad med Hedvig Forever genom att rekrytera nya medlemmar till företaget. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Hedvig Forever

Hedvig Forever innebär att du har möjlighet att sänka din premie hos bolaget genom att bjuda in vänner att bli kunder och teckna någon av de försäkringar som bolaget erbjuder. Genom att rekrytera nya medlemmar sänker du ditt och din väns pris med 10 kronor rabatt på premien varje månad. 

Eurobonus

Som kund hos Hedvig har du möjlighet att tjäna poäng med SAS lojalitetsprogram Eurobonus. 

hund i naturen

Karens & självrisk

För att hitta den försäkringen som är bäst för dig och din hund kan det vara bra att se över karenstiden och självrisken hos bolaget. Vi har sammanfattat karenstiden och självrisken som Hedvig erbjuder för att förenkla din jämförelse.

Karens

6 månaders karenstid gäller från det att försäkringen tecknas för sjukdomsfall som inträffar under försäkringstiden. Om du utför en veterinärbesiktning utan anmärkning inom 30 dagar efter att försäkringen startas kan karenstiden upphävas. 

Ingen karenstid gäller om din hund har haft en likvärdig försäkring hos ett annat försäkringsbolag tidigare och om hunden då har varit oavbrutet försäkrat. 

Ingen karenstid gäller också om din hund försäkras innan 18 veckors ålder och har ett veterinärintyg utan anmärkning. 

Självrisk

Hos Hedvig har du möjlighet att välja en fast självrisk på 0 kr, 2500 kr eller 3500 kr beroende på vilken nivå som du tecknar hos bolaget. Bolaget har också en rörlig självrisk på 15-25% beroende på vilken nivå du väljer.

Den fasta självrisken har en av de längsta självriskperioderna på marknaden som innebär att du endast betalar den fasta självrisken en gång per försäkringsår (12 månader). 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Hedvig

Nackdelar med Hedvig

Hedvig Omdöme

Vårt betyg:
5/5

Hedvig Omdöme

Vårt omdöme för Hedvig hundförsäkring blir efter vårt test och jämförelse 5 av 5. Det innebär att Hedvig får det högsta möjliga omdömet. Bolaget erbjuder därför en av de bästa hundförsäkringarna i vår jämförelse. 

Vi kan även konstatera att Hedvig som bolag får goda omdömen hos kunderna även om det är för tidigt att hitta några omdömen för hundförsäkringen specifikt. 

Hundförsäkringen är en av de bästa i vår jämförelse eftersom den erbjuder ett av det högsta möjliga ersättningsbeloppet på den svenska marknaden, längst självriskperiod, möjlighet till en årlig hälsokoll och en möjlighet för dig att sänka din premiekostnad med Hedvig Forever. 

Bolaget erbjuder även en livförsäkring som ingår i den högsta nivån Premium. Livförsäkringen ett begränsat maximalt ersättningsbelopp vilket flera andra hundförsäkringar på marknaden inte har. Livförsäkringen går inte heller att välja till andra nivåer än premium vilket andra försäkringsbolag erbjuder. 

Hundförsäkringen har begränsningar för vissa raser. Det finns flera andra försäkringsbolag som inte har några rasspecifika begränsningar

Självriskperioden är den längsta på marknaden. Karenstiden är möjlig att få till ingen karenstid alls beroende på bolagets krav. Det är lägre än flera av konkurrenterna. 

Hedvig ger dig även möjlighet att påverka priset på din premie genom Hedvig Forever. Jämfört med andra hundförsäkringar på den svenska marknaden är möjligheten att sänka sin premie på det sättet unikt. 

Hedvigs omdöme blir efter vår analys det högsta: 5 av 5. 

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Jämför Hedvig med andra hundförsäkringar och läs mer om vilken som är den bästa hundförsäkringen 2024

Kundernas erfarenhet av Hedvig

Hedvig har fått bra omdömen från sina kunder. Vi har tittat närmare på de betyg och omdömen som Hedvig har fått från Trustpilot. 

Trustpilot omdöme

Hedvig har fått omdömet utmärkt på Trustpilot. Uppdelningen är till stor del fördelad på högsta (85%), näst högsta (5%) och lägsta (8%). Omdömena gäller dock för alla försäkringslösningar som bolaget erbjuder och det finns väldigt få kommentarer för djurförsäkringen eftersom det är en relativ ny försäkring hos bolaget. 

Vill du läsa de omdömen och kommentarer som lämnats på Trustpilot kan du göra det här

Hedvig omdöme trustpilot

Vår kommentar: Betygen är mycket bra och innebär att många kunder är nöjda med försäkringsbolaget. Det går dock inte att dra några slutsatser om just djurförsäkringen ännu.

Då passar Hedvig dig

Hedvig passar dig som vill ha en modern och omfattande hundförsäkring som ger dig möjlighet att anmäla sjukdomar och skador direkt i en app. Bolaget erbjuder också ett bra sätt för dig att sänka din premie. 

Bolagets mest omfattande hundförsäkring Premium erbjuder det högsta ersättningsbeloppet på marknaden och inkluderar en livförsäkring. Bolaget har dock begränsningar för vissa raser som kan vara bra att se över i villkoren. 

Den bästa hundförsäkringen för dig och din hund beror på flera individuella faktorer och ert behov. 

Slutsats och summering

Vi sammanfattar vårt omdöme och test av Hedvig med att bolaget erbjuder en av de bästa hundförsäkringarna på den svenska marknaden 2024 i vår jämförelse.

FAQ

Hedvig som bolag har fått utmärkta omdömen hos Trustpilot vilket tyder på att kunderna är nöjda med försäkringsbolaget. 

Priset på hundförsäkring från Hedvig beror på flera individuella faktorer och beror bland annat på vilken försäkringsnivå som du tecknar.

Ja, hundförsäkringen har vissa rasspecifika begränsningar. 

Hedvig är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget har fått utmärkta omdömen hos sina kunder. 

Bolaget har precis börjat erbjuda djurförsäkringar vilket innebär att många kanske inte känner till det så bra ännu. Försäkringsbolaget är också relativt nytt vad gäller andra försäkringslösningar som de erbjuder och grundades 2017.

Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn som distributör av försäkringar i enlighet med lagen. 

De kundomdömen och tester som gjorts på försäkringsbolaget visar på goda resultat. 

Hedvig logo

Om Hedvig

Hedvig grundades 2017 och är därför ett relativt nytt försäkringsbolag på den nordiska marknaden. Bolaget har som mål att skapa en god service för sina medlemmar och är ett av de snabbast växande försäkringsbolagen i Norden. Bolaget har över 100 000 kunder och finns i Sverige, Norge och Danmark. 

Bolaget erbjuder hemförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, bilförsäkringar och djurförsäkringar. Djurförsäkringarna gäller för hundar och katter och är den senaste lanseringen som bolaget gjort.

Bolaget erbjuder dessutom en digital lösning för sina medlemmar i form av en app. Där kan du enkelt följa dina försäkringar och anmäla ett problem som uppstår.

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till Hedvig

Telefon: 010-45 99 200

Öppettider: Måndag till fredag 9-16

Som medlem besvaras eventuella frågor enklast i appen.