3 bästa hundförsäkringarna 2021

Hundförsäkring

Vi har precis tagit oss in i ett nytt år och det innebär att vi på Jämför Hundförsäkring vill hjälpa dig att jämföra och hitta den bästa hundförsäkringen 2021.

Vi vet att det både kan vara svårt, omfattande och ta mycket tid att gå igenom och jämföra alla hundförsäkringar. Vi har därför sammanställt vår analys och genomgång av alla de hundförsäkringar som finns på den svenska marknaden för att underlätta för dig vid ditt val. Efter vår sammanställning kom vi fram till att tre hundförsäkringar sticker ut lite extra och vi har därför rankat dem som de 3 bästa hundförsäkringarna 2021. 

Likt de tidigare jämförelserna som vi gjort på den här hemsidan går vi igenom samtliga försäkringsbolags hundförsäkringar för att jämföra bolagens aktuella erbjudanden. Vi har även sett över Konsumenternas årliga jämförelse gällande vissa jämförelser som exempelvis Veterinärvård, Livförsäkring, Självrisk och Begränsningar. Vi har tar dock till skillnad från Konsumenternas även inkluderat Tilläggsförsäkringar i vår jämförelse. 

1. ManyPets Hundförsäkring

ManyPets, som tidigare hette Bought by Many, erbjuder den bästa hundförsäkringen 2021. Bolaget erbjuder samma omfattande försäkring som förra året och behåller därför förstaplatsen i vår jämförelse.

ManyPets erbjuder det högsta ersättningsbeloppet på marknaden som inte sänks med hundens ålder, den längsta självriskperioden och en försäkringslösning som inte begränsar din hund oavsett hundras. 

ManyPets är ett relativt nytt försäkringsbolag på den svenska marknaden. Bolaget har dock funnits länge i Storbritannien. Under det senaste året har bolaget som uppstickare bidragit till ökad konkurrens på den svenska djurförsäkringsmarknaden. Bolagets affärsidé är att lyssna på kunderna för att optimera sin produkt vilket under året innebar att bolaget bytte namn. 

Konsumenternas har också utsett ManyPets Hundförsäkring till den bästa hundförsäkringen. ManyPets Premium är etta i jämförelsen med full pott för både Veterinärvård och Självrisk. Livförsäkringen har fått 4,5 och Begränsningar har fått 3,9. Betygen är något lägre men fortfarande bland de högsta jämfört med konkurrenterna. 

Bolagets näst mest omfattande erbjudande ManyPets Standard kommer tvåa i jämförelsen med ett något lägre betyg än Premium på Veterinärvård eftersom maxbeloppet är lägre. 

För mer information om vad respektive försäkringsbolag erbjuder för hundförsäkringar och hur vår totala jämförelse ser ut, se respektive försäkringsbolags recension. Där sammanfattar vi försäkringsbolagens villkor och erbjudanden för att underlätta för dig vid val av hundförsäkring.

2. Moderna Hundförsäkring

Moderna har utsetts till den näst bästa hundförsäkringen 2021 efter vår analys. Bolagets placering är densamma som under 2020. Placeringen beror till stor del på att bolagets mest omfattande försäkringslösning är en av de bästa hundförsäkringarna på marknaden. Försäkringen har en flexibel prissättning och erbjuder dessutom ett stort utbud av tilläggsförsäkringar för ett mer komplett skydd. 

Konsumenternas har också utsett bolagets mest omfattande försäkring Moderna Hundförsäkring Trippel till den näst bästa på marknaden. Enligt jämförelsen har bolagets försäkring fått sämst poäng inom Självrisk som har en betydligt lägre poäng än de övriga jämförelsepunkterna (Veterinärvård, Livförsäkring och Begränsningar).

3. ICA Hundförsäkring

ICA har utsetts till den tredje bästa hundförsäkringen efter vår analys och jämförelse. Det beror till störst del på att ICA erbjuder en enkel hundförsäkring som passar utmärkt till dig som har en blandras. ICA Hundförsäkring är en ny trea i vår jämförelse för i år. Flera av försäkringsbolagen erbjuder ett begränsat skydd eller inget skydd alls för blandraser och vi har därför valt att framhäva bolagets erbjudande. 

ICA Hundförsäkring är en prisvärd, enkel och flexibel försäkringslösning med fri flytträtt och utan karenstid. Bolaget erbjuder olika ersättningsbelopp och nivåer och det finns flera tillägg som du kan teckna för en mer omfattande försäkring. Du får dessutom ICA-bonus för din försäkringskostnad hos bolaget. 

ManyPets Logga
5/5

ManyPets Hundförsäkring

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på reddit

Se även