Bästa försäkringen för fransk bulldogg

Bästa försäkringen för fransk bulldogg

Vi har jämfört två av de populäraste hundförsäkringarna i Sverige just nu, Lassie och Hedvig, för att ta reda på vilken som är den bästa hundförsäkringen för hundrasen fransk bulldogg.

Båda försäkringsbolagen har relativt nyligen etablerat sig på marknaden, men deras snabba tillväxt har gjort respektive försäkring till två av de mest populära valen när det gäller hundförsäkringar idag.

Innehållsförteckning

Vilken är den bästa försäkringen för fransk bulldogg?

I vår jämförelse har vi utsett Lassie till den bästa försäkringen för fransk bulldogg just nu. Försäkringen är den bästa eftersom den saknar rasspecifika begränsningar och erbjuder ett av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden. 

Kom dock ihåg att oavsett vilken hundförsäkring du väljer så är det viktigt att läsa hundförsäkringens villkor så att du kan ta ett välgrundat beslut om den hundförsäkring som passar just dig och din hund bäst. Läs mer här om vilken som är den bästa hundförsäkringen 2024.

1. Lassie

Lassie är ett modernt och relativt nytt försäkringsbolag inom försäkringsbranschen i Sverige. De erbjuder djurförsäkringar för katt och hund och försäkringsbolaget har snabbt blivit en konkurrent att räkna med för de redan etablerade storföretagen på marknaden.

Lassie logga
5/5
Lassie Hundförsäkring

Inga rasspecifika begränsningar

En av de största anledningarna till att Lassie är den bästa försäkringen för fransk bulldogg är för att försäkringen inte har några rasspecifika begränsningar. Det innebär att oavsett hundras så omfattas hunden av försäkringens skydd även om den får en sjukdom som är vanlig inom rasen. 

Eftersom den franska bulldoggen är en av de hundraser som lider av flest hälsoproblem och sjukdomar, så anser vi att Lassies försäkring är ett bra val då hunden ändå omfattas av samma skydd som andra hundraser.

Det innebär att du kan känna dig trygg med att få ersättning för veterinärvård och medicin om din hund drabbas av någon sjukdom.

Omdömen

Lassies hundförsäkringar är några av de mest populära på marknaden. Försäkringsbolaget har höga och bra kundomdömen och är även den hundförsäkring som har fått högst betyg i vår jämförelse av alla hundförsäkringar.

Ersättningsbelopp

Lassie erbjuder sina kunder att välja mellan tre nivåer i sin hundförsäkring:

  • Mini
  • Mellan
  • Stor

Beroende på vilken nivå du väljer är hundförsäkringen olika omfattande och det ingår olika ersättningsbelopp.

Mini har det minsta ersättningsbeloppet som ligger på 30 000 kr. Mellan har ett ersättningsbelopp på 60 000 kr och Stor har den högsta ersättningen på 160 000 kr per år, som också är ett av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden.

Innehåll


Ersättningsbelopp: 160 000 kr

Självrisk: Fast självrisk från 0 kr

Självriskperiod: 365 dagar

Karens: 14 dagar

Livförsäkring: Tillägg

2. Hedvig

Hedvig är också en ny aktör inom hund- och kattförsäkringar och deras hundförsäkring har snabbt blivit ett populärt val bland hundägare i Sverige.

Försäkringsbolaget har funnits sedan 2017 men det var inte förrän 2023 som de började erbjuda försäkring för hundar i Sverige.

Under 2023 ingick även Hedvig i ett samarbete med försäkringsbolaget ManyPets som samma år slutade sälja sina hundförsäkringar i Sverige. De som har en försäkring hos ManyPets får välja en ny hundförsäkring hos Hedvig när deras försäkring hos ManyPets har löpt ut.

Hedvig logo
5/5
Hedvig Hundförsäkring

Rasspecifika begränsningar

Anledningen till varför Hedvig hamnar på andra plats i jämförelsen mellan vilken hundförsäkring som är bäst för rasen fransk bulldogg, är helt enkelt för att de har en del rasspecifika begränsningar i sin hundförsäkring. Rasen ersätts bland annat inte för för kostnader kopplade till undersökning, behandling eller operation av luftstrupe, mjuka gommen, näshåla, näsborrar eller förträngningar i svalget. 

Har man en fransk bulldogg är det en nackdel, då den franska bulldoggen är en ras som lätt drabbas av diverse hälsoproblem och sjukdomar, vilket innebär att hunden kan behöva veterinärvård och medicin oftare än andra hundar. Det är kostnader som du kan behöva stå för själv om du inte har en försäkring som täcker dem.

Omdömen

Även Hedvig är ett av de mest populära försäkringsbolagen på marknaden. Hedvig har goda omdömen och har fått höga betyg från sina kunder. Dock gäller omdömena för hela företaget som erbjuder fler försäkringar än bara hundförsäkringar.

Det var under 2023 som Hedvig började erbjuda sina kunder djurförsäkringar och därför finns det ännu inte tillräckligt med omdömen för deras hundförsäkring.

Ersättningsbelopp

Hedvig erbjuder tre nivåer i sin hundförsäkring:

  • Basic
  • Standard
  • Premium

Nivåerna i försäkringen är olika omfattande och beroende på vilken nivå du väljer ingår olika ersättningsbelopp.

Basic har ett ersättningsbelopp upp till 30 000 kr. Standard ligger på 60 000 kr och Premium har, precis som Lassie, ett av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden och ligger på 160 000 kr per år.

Dessutom ingår det även livförsäkring i nivån Premium.

Innehåll

Ersättningsbelopp: 160 000 kr

Självrisk: Fast självrisk från 0 kr

Självriskperiod: 365 dagar

Karens: 0 dagar

Livförsäkring: Ingår i Premium annars som tillägg

Sammanfattning

Även om Lassie och Hedvig är två försäkringsbolag som erbjuder relativt liknande hundförsäkring, såsom samma högsta nivå av ersättningsbelopp, fast självrisk från 0 kr samt samma längd på självriskperioden. Så finns det även delar i respektive försäkring som skiljer dem åt.

Den största skillnaden som är mest relevant för vår jämförelse är att Lassies försäkring inte har några rasspecifika begränsningar.

Det innebär att vissa hundraser som oftare drabbas av hälsoproblem, såsom fransk bulldogg, ändå omfattas av samma skydd som alla andra hundraser. Även fast den franska bulldoggen kan drabbas av flera olika hälsoproblem och sjukdomar.

Ska du därför försäkra din franska bulldogg så anser vi att en försäkring hos Lassie är det bästa valet för dig.

Hedvigs försäkring har som tidigare nämnt en del rasspecifika begränsningar, det innebär att det i försäkringen inte ingår samma ersättning som det gör för andra hundar, om din franska bulldogg drabbas av sjukdom (gäller rasspecifika sjukdomar). Detta kan innebär höga kostnader för dig om hunden behöver veterinärvård eller medicin ofta.

Hedvigs försäkring har dock ingen karenstid och i försäkringen ingår också livförsäkring om du väljer nivån Premium.

Fakta om den franska bulldoggen

Den franska bulldoggen är en liten, charmig sällskapshund med ett distinkt utseende som är lätt att känna igen.

Den mycket populära och omtyckta hundrasen är en perfekt familjehund för dig som vill ha en social och lekfull hund.

Fransk bulldogg passar även de som ska skaffa sin första hund, då den är mycket tillgiven sin familj och ger mycket kärlek.

Rasen blir ca 30 cm till 35 cm i mankhöjd och väger ca 8 kg till 14 kg.

Priset på en valpförsäkring är från ca 1 000 kronor och uppåt. Priset varierar beroende på var du tecknar försäkringen, vilka rabatter som du erbjuds och hur omfattande försäkring som du väljer att teckna. Det kan också variera beroende på vilken hundras som du tecknar försäkringen för.

Utseende

Med dess uppstående öron, platta ansikte och glansiga päls är den franska bulldoggen enkel att känna igen. Huvudet på hunden är kort och rynkigt och öronen kallas ofta för fladdermusöron, svansen är kort. Oftast är den franska bulldoggens päls tigrerad, skäck eller sandfärgad.

Även om den franska bulldoggen är liten så är det en kraftfull och kompakt hund.

Fransk bulldog utseende

Personlighet och beteende

Fransk bulldogg är en glad och tillgiven hund med stor personlighet. Det är en pigg och social hundras som ofta är mycket lättlärd.

Franska bulldoggar behöver inte lika mycket motion som andra raser, men det är fortfarande en aktiv hund som gärna följer med sin matte eller husse på äventyr.

Glöm dock inte bort att en fransk bulldogg har kort nos som kan leda till andningssvårigheter. På grund av detta så har många franska bulldoggar även svårt att reglera kroppstemperaturen. Se därför till att anpassa aktivitet och motion utefter hur mycket din hund klarar av.

Hälsa

Fransk bulldogg tillhör tyvärr en av de mest sjuka hundraserna och det kan vara bra att ha i åtanke att dessa hundar kan behöva mer veterinärvård än andra hundar.

De flesta hälsoproblemen är relaterade till den franska bulldoggens platta ansiktsstruktur, om hunden har en överdriven kort nos eller att näsborrarna är för trånga leder det till trånga luftvägar som orsakar andningsproblem.

Det är inte heller ovanligt att en fransk bulldogg har mycket hudbesvär. På grund av hundens många veck och rynkor så uppstår det lätt infektioner om man inte är noga med att rengöra huden på hunden.

Andra vanliga problem hos hundar av rasen fransk bulldogg är ögonproblem, ledproblem och ryggproblem.

En fransk bulldogg har en livslängd på ca 10 till 12 år.

Försäkra din franska bulldogg

Då det är så pass vanligt med sjukdomar hos en fransk bulldogg så är det väldigt viktigt att försäkra din hund.

Se till att välja den försäkring som täcker och ger ersättning för sjukdomar som kan drabba just en fransk bulldogg.

Läs på och jämför försäkringar och se över försäkringsbolagets villkor för hur mycket veterinärvård samt medicin som försäkringen täcker för.

Vissa försäkringsbolag har mer omfattande försäkringar än andra och det är viktigt att du gör ett välgrundat beslut för att välja den bästa försäkringen för din hund.

Hos båda försäkringsbolagen i den här jämförelsen får du en av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden.

Dessutom så är Lassie det försäkringsbolag som inte har några rasspecifika begränsningar i sin försäkring vilket är att föredra om du har en fransk bulldogg.

Skötsel och vård

Fransk bulldog har kort, glansig päls som är väldigt lättskött och kräver därmed inte mycket pälsvård. Det räcker med att borsta igenom pälsen på hunden en gång i veckan.

Eftersom fransk bulldog är en hundras med många hudveck och rynkor behöver dessa rengöras på hunden med jämna mellanrum, annars kan infektioner uppstå.

Även öronen på hunden behöver skötas regelbundet då det också är ett vanligt problem hos dessa hundar.

Se till att vara noga med att sköta om din hunds hälsa om du vill undvika att behöva uppsöka veterinärvård. Troligtvis kommer de flesta hundarna någon gång i sitt liv behöva veterinärvård, oavsett hundras. Men genom att förebygga och ta hand om din hunds hälsa kan du minimera riskerna för det och du kommer att ha en gladare och friskare hund.

Vanliga frågor om fransk bulldog

Som med alla hundar är det viktigt att du är påläst om hundrasen och om den passar dig och din livsstil.

Fransk bulldog är en populär familjehund och dess lilla storlek gör hunden smidig att ha med sig överallt. Men det är ändå viktigt att ha i åtanke att fransk bulldog är en hund som lätt drabbas av flera diverse sjukdomar och hälsoproblem. Se därför till att ha en bra hundförsäkring för din hund, som täcker veterinärbesök, mediciner, eftervård, med mera.

Är det din allra första hund du köper är det även bra att noggrant fundera över hur ditt liv kommer förändras och påverkas med en fransk bulldog.

Tanken på att skaffa hund kan vara väldigt lockande och rolig – och det ska det vara! En hund ger otroligt mycket kärlek och glädje. Men var också medveten om att det ofta kräver mycket tid, ansträngning och engagemang att ha hund. En hunds livslängd sträcker sig över många år, är du beredd att göra ett sådant långsiktigt åtagande?

Läs på om livet med hund och fundera noggrant på om det är en livsstil för dig.

Vad en fransk bulldog kostar kan skilja sig åt. Beroende på uppfödare så kan priset för en fransk bulldog variera, men oftast kostar en fransk bulldog runt 20 000 kronor.

Se dock till att du köper din hund från en seriös uppfödare, för att minimera risken att din hund drabbas av sjukdom eller andra hälsoproblem.

Sedan är det alltid viktigt att komma ihåg att det tillkommer löpande kostnader med att äga hund, allt från hundförsäkring, hundmat, veterinärbesök, hundbajspåsar och leksaker, med mera.

Det är därför bra att se över din ekonomi om du vill skaffa hund, så att du säkerställer att du har råd för livet som hundägare.

Fransk bulldog är tyvärr inte mer allergivänliga än andra hundar. En fransk bulldog har kort päls och fäller lite året runt, men mest under vår och sommar när de fäller den något tjockare vinterpälsen.

Allergireaktioner kan dock variera från person till person och en del hundallergiker får mindre allergiska reaktioner med vissa typer av hundraser. Vissa människor klarar därför av att leva med en fransk bulldog medan andra inte gör det.