Byta hundförsäkring

Byta hundförsäkring

Att byta hundförsäkring till din hund kan framstå som krångligt och dyrt. Det är dock oftast enklare att genomföra än vad många tror och det behöver inte heller kosta något extra om du har koll på villkoren. I många fall kan du till och med spara pengar på att byta hundförsäkring. 

Många gör gärna en jämförelse av hundförsäkringar innan de tecknar en hundförsäkring till sin hundvalp. Betydligt färre gör en jämförelse senare under hundens liv och behåller samma hundförsäkring under hela hundens liv. Men en hundförsäkring behöver inte vara för livet och du kan faktiskt tjäna en hel del pengar på att se över alternativen som finns och byta hundförsäkring.

Antingen kan du byta försäkringsbolag helt eller så kan du byta hundförsäkring inom det försäkringsbolag som du tecknat en hundförsäkring inom. Oavsett vilket byte som du väljer att göra så går det i båda fallen att komma ner i kostnad men också i flera fall få mer för pengarna vad gäller bland annat ersättning.  

Se över karenstiden om du väljer att byta hundförsäkring

Det går oftast bra att byta hundförsäkring hos de flesta försäkringsbolagen. Vissa saker kan dock vara bra att se över inför ditt byte. Vissa försäkringsbolag har nämligen en karenstid vid byte av hundförsäkring. 

Karenstiden gäller oftast inte om du byter hundförsäkring från ett försäkringsbolag med samma ersättningsnivå. Vissa försäkringsbolag kräver dock en karenstid på ibland lika många dagar som om du köper en ny hundförsäkring hos bolaget. Karenstiden är vanligtvis 20 dygn. Det innebär att du inte får någon ersättning för sjukdomar och skador som skulle inträffa under den tiden. 

Lassie hundförsäkring erbjuder en hundförsäkring utan karenstid om du byter från ett annat försäkringsbolag med samma omfattning på försäkringen. Försäkringen täcker dock inte kostnader från tidigare kända besvär som behandlats, medicinerats eller undersökts de senaste 24 månaderna. 

Lassie logga
5/5

Lassie Hundförsäkring

Hundens ålder kan vara bra att se över vid byte av hundförsäkring

Om du ska byta hundförsäkring till ett annat försäkringsbolag kan det vara bra att ha din hunds ålder i åtanke. En äldre hund kan innebära begränsningar gällande omfattning hos vissa försäkringsbolag. 

Bland annat så kan försäkringsbolagen ha olika ersättningsbelopp beroende på hundens ålder och vissa erbjuder inte ens en hundförsäkring för äldre hundar. Din hunds ålder är därför bra att ha i åtanke om du tänkt byta hundförsäkring. Se även vårt inlägg om hundförsäkring till en gammal hund för mer information. 

Byta hundförsäkring inom samma försäkringsbolag

Om du inte vill byta till ett helt nytt försäkringsbolag kan det ändå vara klokt att regelbundet se över dina villkor hos ditt nuvarande försäkringsbolag och jämföra olika alternativ. Flera försäkringsbolag uppdaterar regelbundet sina försäkringslösningar och villkor. Genom att byta hundförsäkring inom försäkringsbolaget och se över vilka alternativ som finns att byta till innebär det att du kan tjäna pengar på ett byte. 

Omfattningen och ersättningsbeloppet av hundförsäkringen kan också ändras under åren och det är därför bra att hålla dig uppdaterad. Det kan även finnas erbjudanden och rabatter som du kan ta del av. Vi jämför hundförsäkringar på den svenska marknaden och underlättar för dig inför ditt val av hundförsäkring.

Se även