Försäkra din blandrashund

försäkra din blandrashund

Oavsett om du har en blandras eller en rashund är det viktigt att du försäkrar hunden för att ni ska få ett så tryggt liv tillsammans som möjligt. Att försäkra en blandrashund går till på samma sätt som för rashundar men det finns några skillnader.

I den här artikeln går vi igenom hur du gör för att försäkra din blandrashund, hur mycket försäkringen kostar och vilka försäkringsbolag som erbjuder bäst försäkring för en blandras.

Vad är en försäkring för en blandrashund?

En försäkring för en blandrashund är samma sak som en vanlig hundförsäkring. Försäkringen innehåller vanligtvis en veterinärvårdsförsäkring och beroende på hur omfattande försäkringen är kan ersättningen även täcka kostnader för till exempel medicin och rehabilitering. 

Beroende på vilket försäkringsbolag som du tecknar försäkringen hos kan innehållet skilja sig åt. Vissa försäkringsbolag har samma omfattande innehåll oberoende av vilken ras som hunden tillhör medan andra har vissa rasspecifika begränsningar. Det finns också försäkringsbolag erbjuder endast försäkringar för rashundar

Ett försäkringsbolag som erbjuder samma omfattande innehåll oavsett ras är Lassie.

Bäst försäkring för blandras

Vi har i vår jämförelse utsett Lassie till den bästa försäkringen för blandras. Försäkringen är bäst eftersom den är flexibel och ger dig möjlighet att själv välja omfattning och innehåll. Försäkringen saknar dessutom rasspecifika begränsningar vilket innebär att din blandrashund har rätt till samma veterinärvård oavsett vilka raser som den har påbrå från. 

Det finns även andra försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för blandraser. Innehållet och omfattningen av försäkringarna kan skilja sig åt beroende på bolag. Det framgår ofta i villkoren om det finns några begränsningar hos försäkringsbolaget för blandraser. 

Lassie logga
5/5

Lassie Hundförsäkring

Skillnad mellan en försäkring för rashund och blandras

En försäkring för blandras är till stor del densamma som för en rashund. Många försäkringsbolag som erbjuder försäkringar för både blandraser och rashundar ger dig möjlighet att välja olika nivåer beroende på vilken ersättning som du vill att försäkringen ska ha. 

Det finns försäkringsbolag som har begränsningar för vissa raser vilket vanligtvis också påverkar en blandras av rasen. Det framgår i försäkringens villkor om just din ras är påverkad. 

Det som kan skilja sig åt mellan en försäkring för en rashund och en blandras beror på hos olika försäkringsbolag. Till exempel kan omfattningen skilja sig åt och möjligheterna att lägga till en viss nivå eller olika tillägg. Priset kan också skilja sig åt beroende på om din hund är en rashund eller en blandras. 

Läs mer i vår stora jämförelse. Jämför hundförsäkring och läs mer om försäkringsbolagens erbjudanden.

Vad kostar det att försäkra en blandrashund?

Priset på försäkringen för en blandrashund beror på flera olika faktorer som till stor del är individuella. Det beror bland annat på vilka hundraser som blandrashunden har påbrå från, vilket försäkringsbolag som du väljer och hur omfattande som du vill att försäkringen ska vara. 

Priset beror också på om du väljer till olika tillägg som till exempel livförsäkring för hund. Det beror också på om du tecknar en valpförsäkring eller om du försäkrar en äldre hund. Om du försäkrar en valp finns det till exempel olika rabatter som du kan ta del av hos de flesta försäkringsbolagen.

Behöver man försäkra en blandrashund?

Ja, du behöver försäkra din hund oavsett vilken ras som den tillhör. Det är lika viktigt att försäkra en blandrashund som en rashund. Genom att försäkra din hund slipper du råka ut för höga kostnader om din hund skulle behöva uppsöka veterinär för en skada eller sjukdom. 

Att försäkra din blandrashund kan ses som en trygghet för både dig och din hund eftersom ni lätt kan söka vård hos en veterinär om något skulle hända. Med en försäkring blir det inte en ekonomisk fråga för ditt hushåll utan din hund kan få den vård som den behöver utan att kostnaderna drar iväg. 

Går det att teckna en livförsäkring för blandraser?

Ja, hos vissa försäkringsbolag är det möjligt att teckna en livförsäkring oavsett vilken hundras som din hund tillhör. Ersättningsbeloppet beror hos de flesta försäkringsbolag på marknadsvärdet på din hund och oftast är det lägre för blandraser. 

Vissa försäkringsbolag har också vissa begränsningar gällande vilket högsta belopp som du kan erhålla för en blandras oavsett marknadsvärdet. Läs mer om respektive försäkringsbolag i våra recensioner. 

Fler frågor och svar

Ja, det är möjligt att försäkra en blandrashund och det är något du bör göra för att skapa ett så tryggt liv som möjligt för dig och din hund. 

Hos flera försäkringsbolag är en försäkring för blandras samma sak som en försäkring för rashundar. Innehållet och begränsningar kan dock finnas hos vissa och beror på vilket försäkringsbolag som du tecknar en försäkring hos. 

Se även