Bästa försäkringen för en pomeranian

bästa försäkringen för en pomeranian

Den bästa försäkringen för en pomeranian är Lassie Hundförsäkring. Vi har jämfört och analyserat två av de bästa försäkringarna på marknaden för att se vilken försäkring som passar hundrasen bäst. 

Vår jämförelse har resulterat i att den bästa försäkringen för en pomeranian är den försäkring som Lassie erbjuder. Den billigaste försäkringen för en pomeranian från Lassie kostar ca 200 kronor i månaden. 

Vilken är den bästa försäkringen för en pomeranian?

Lassie erbjuder den bästa försäkringen för en pomeranian i vår jämförelse. Försäkringen är bäst eftersom den har ett högt ersättningsbelopp, ett förmånligt lojalitetsprogram och inga begränsningar beroende på hundras.

Vi har i vår jämförelse tittat på två försäkringsbolag i vår jämförelse av alla hundförsäkringar som erbjuder försäkringar för pomeranian: Lassie och Trygg Hansa. 

Lassie logga
5/5

Lassie Hundförsäkring

1. Lassie

Lassie är en nykomling på den svenska marknaden men har redan etablerat sig väl. Bolaget är helt inriktat på djurförsäkringar.

Försäkringen får höga poäng och goda omdömen av kunderna. Vi har också i vår jämförelse av alla hundförsäkringar gett försäkringen det högsta omdömet. 

Vi har utsett Lassie till den bästa försäkringen för en pomeranian. Försäkringen har inga rasspecifika begränsningar och har samma ersättningsbelopp oavsett hur gammal hunden är.

Försäkringen är också möjlig att teckna för äldre hundar och ersättningsbeloppet är ett av de högsta på marknaden. Försäkringen är också flexibel och erbjuder tre olika nivåer: Stor, Mellan och Mini. 

Innehåll Lassie
Ersättningsbelopp
160 000 kr/år
Pris
fr. ca 200 kr/mån
Självrisk
fr. 0 kr
Självriskperiod
365 dagar
Karens
14 dagar
Livförsäkring
Tillägg

2. Trygg Hansa

Trygg Hansa är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder ett brett utbud av olika försäkringar på den svenska marknaden. 

Vi har gett Trygg Hansa det näst högsta omdömet i vår jämförelse av alla hundförsäkringar på den svenska marknaden. 

Trygg Hansa erbjuder en bra försäkring för pomeranian men vi tycker att Lassie är lite bättre. Det högsta ersättningsbeloppet är lägre. Sjävrisken och självriskperioden är också sämre.

Bolaget erbjuder fler tillägg och har en specialanpassad avelsförsäkring för hunduppfödare. Trygg Hansa har inga uttalade begränsningar gällande hundrasen pomeranian. Försäkringen är flexibel och erbjuder tre nivåer: Enkel, Dubbel och Trippel. 

Innehåll Trygg Hansa
Ersättningsbelopp
120 000 kr/år
Pris
fr. ca 200 kr/mån
Självrisk
fr. 1 200 kr
Självriskperiod
180 dagar
Karens
20 dygn
Livförsäkring
Tillägg

Pris försäkring för en pomeranian

Pris Lassie försäkring för en pomeranian

  • Mini: fr. ca 200 kr/mån
  • Mellan: fr. ca 400 kr/mån
  • Stor: fr. ca 700 kr/mån
  • Livförsäkring finns som tillägg.

Pris Trygg Hansa försäkring pris för en pomeranian

  • Enkel: fr. ca 200 kr/mån
  • Dubbel: fr. ca 420 kr/mån
  • Trippel: fr. ca 730 kr/mån
  • Livförsäkring finns som tillägg.

Priserna är ungefärliga och varierar beroende på var du bor, kön och vad du tänkt använda din hund till. Vår jämförelse baseras på en sällskapshund som är en kastrerad hane.

Om hundrasen pomeranian

Pomeranian är en populär hundras i Sverige. Hundrasen är liten men bestämd med ett stort självförtroende. Eftersom rasen är liten är den också ömtålig. Det är viktigt att ha det i åtanke när hunden kommer i kontakt med större hundar. 

Det finns en del hälsoproblem hos rasen. Två vanliga är patella luxation som innebär att hunden har lösa knäleder och hormonella besvär som kan leda till att hunden tappar pälsen. 

Eftersom hundrasen är liten och har kända hälsoproblem är det viktigt att du försäkrar din hund för att undvika höga kostnader vi ett veterinärbesök. 

Att tänka på innan du väljer försäkring

Det är viktigt att alltid utgå ifrån ditt och din hunds nuvarande och framtida behov vid val av försäkringar. Det finns flera faktorer som du behöver ta ställning till. Bland annat din ekonomiska ställning, omfattning av försäkringen och om du vill komplettera med en tilläggsförsäkring. 

Priset på en försäkring för pomeranian är ett exempel på en försäkring för en sällskapshund från båda försäkringsbolagen. Det finns flera faktorer än hundras som spelar roll för vilket pris du kommer att betala för försäkringen bland annat hur gammal hunden är, användningsområde och var du bor.

Jämför alla hundförsäkringar

Har du ännu inte bestämt dig för vilken hundförsäkring som du ska välja? Jämför hundförsäkringar och se hela vår jämförelse av alla hundförsäkringar på marknaden för att underlätta ditt val. Se även Lassie Omdöme och Trygg Hansa Omdöme för mer information om försäkringarnas innehåll. 

Se även