Hundförsäkring till en gammal hund

Försäkra en gammal hund

Beroende på vilket försäkringsbolag och vilken hundförsäkring som du tecknar för din hund kan det finnas vissa begränsningar för en gammal eller äldre hund. Ersättningsbeloppet och omfattningen av hundförsäkringen kan påverkas av din hunds ålder. 

En hund räknas oftast som gammal när den passerat sju års ålder. Flera försäkringsbolag erbjuder rabatter och särskilda erbjudanden för hundvalpar men oftast är det inte lika enkelt att teckna en hundförsäkring för en gammal hund som för en hundvalp. 

Oavsett ålder på din hund rekommenderas att du tecknar en hundförsäkring. Det är viktigt för att både du och din hund ska känna er trygga om det händer en olycka eller din hund blir sjuk. Genom en hundförsäkring får du en större säkerhet och undviker plötsliga kostnader om din hund skulle bli sjuk eller skadas. 

Vad gäller då för hundar som passerat sju år och betraktas som gamla eller äldre? Går det att försäkra en hund som uppnått en viss ålder och är det möjligt att få samma omfattande försäkringsskydd som för en yngre hund? För att underlätta för dig har vi samlat bra information som du behöver tänka på inför ditt val av hundförsäkring

Samma omfattande skydd under hela hundens liv

Det finns flera försäkringsbolag som erbjuder samma hundförsäkring och ersättningsbelopp oavsett hundens ålder. Lassie erbjuder en hundförsäkring med samma omfattande ersättningsbelopp oavsett din hunds ålder.

Bolaget har alltså ingen åldersgräns utan erbjuder samma veterinärsbelopp under hela din hunds liv. Det enda som påverkas av din hunds ålder är det självriskbelopp som du har möjlighet att välja till din försäkring. 

Även Svedea och ICA erbjuder en hundförsäkring som går att tecknas även av äldre hundar. Tilläggsförsäkringar som exempelvis livförsäkringar går hos de flesta försäkringsbolag inte att teckna för hundar som är äldre än nio år.

Lassie logga
5/5

Lassie Hundförsäkring

Tips till dig som har en gammal hund

En gammal hund är mer benägen att drabbas av sjukdomar än en yngre hund. En äldre hund orkar inte heller lika mycket som en yngre hund och det är därför viktigt att din gamla hund får återhämta sig i större utsträckning. 

En gammal hund kan också behöva specialfoder för att kroppen ska må så bra som möjligt. Flera återförsäljare och butiker erbjuder specialfoder för äldre hundar för att täcka behovet av vitaminer. Äldre hundar, eller seniorhundar som de ofta kallas, behöver en speciell diet för att få de vitaminer och näringsämnen som behövs för exempelvis tarmfunktionen. 

En mer fettsnål kost kan också rekommenderas ju äldre hunden blir eftersom hunden oftast rör sig mindre när den är äldre. Det kan vara bra med en fettsnål diet så din hund inte lägger på sig onödig vikt. Fodret för äldre hundar är i många fall mer proteinrik än för yngre hundar. 

Sjukdomar är tyvärr vanligare med åldern och äldre hundar löper större risk för vissa sjukdomar som exempelvis inkluderar tumörer och tandsjukdomar. Det är därför extra viktigt att du håller koll på din hunds beteende för att snabbt se om din hund behöver veterinärvård för att undvika mer allvarliga sjukdomar eller för att upptäcka en allvarlig sjukdom i ett tidigt skede. 

Se även