ManyPets erbjuder inte längre djurförsäkringar i Sverige

ManyPets Logga

I slutet på maj meddelade ManyPets i ett pressmeddelande att företaget kommer att avveckla sin verksamhet i Sverige. Bolaget valde då att avsluta sitt samarbete med försäkringsbolaget Great Lakes Insurance SE.

Beslutet innebär att det från och med den 1 juli 2023 inte längre är möjligt att teckna en ny försäkring eller förnya en försäkring hos bolaget i Sverige. Däremot kommer bolaget att finnas kvar i Sverige för de redan befintliga kunderna.

Varför lämnar ManyPets?

ManyPets har sagt upp sitt samarbete med försäkringsbolaget Great Lakes Insurance SE och kommer därför inte längre att erbjuda djurförsäkringar i Sverige.

Beslutet kommer från moderbolaget Many Group som sett över strategin i Europa och Sverige. Bolaget har därefter bestämt sig för att satsa på den brittiska och amerikanska marknaden.

Vad händer med mig som är kund hos ManyPets?

Från den 1 juli 2023 kommer det inte längre att gå att bli ny kund eller att förnya din djurförsäkring hos ManyPets. Däremot kommer bolaget att finnas kvar i Sverige så länge de har kunder i Sverige. Bolaget kommer alltså att finnas där för de redan befintliga kunderna som bolaget har.

Samarbete med Hedvig i Sverige

Hedvig erbjuder sedan några månader tillbaka även djurförsäkringar. Efter att ManyPets valt att lämna Sverige har Hedvig och ManyPets ingått ett samarbete som innebär att ManyPets kunder kan välja en ny försäkring hos Hedvig när deras nuvarande löper ut.

Se över möjligheten att byta försäkring

ManyPets var ett av de försäkringsbolag som erbjöd en konkurrenskraftig hundförsäkring på den svenska marknaden och hade därför höga betyg i vår jämförelse. Men det finns flera alternativ som erbjuder bättre djurförsäkringar för närvarande.

Eftersom ManyPets har valt att avveckla sin verksamhet i Sverige kan det därför vara värt att se över ditt nuvarande avtal och möjligheterna till att byta hundförsäkring.

Lassie, Hedvig och Svedea är tre svenska försäkringsbolag som erbjuder några av de bästa hundförsäkringarna på den svenska marknaden. 

Läs mer om ManyPets avveckling i Sverige i deras pressmeddelande.

Se även