Så gör du för att teckna en hundförsäkring

teckna en hundförsäkring

Som nybliven hundägare finns det mycket att hålla reda på. En av de viktigaste sakerna som du bör göra är att teckna en hundförsäkring. Det är viktigt att göra så tidigt som möjligt för att du och din hund ska få ett så tryggt liv tillsammans som möjligt.

I den här artikeln går vi igenom hur man gör för att teckna en hundförsäkring och från när det är möjligt.

Vilken hundförsäkring ska man teckna?

Det finns flera olika försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar och på den här sajten går vi igenom alla. Den bästa hundförsäkringen för dig och din hund är till stor del individuellt och det är därför bara du som kan bestämma vilken som passar er. 

Vi har jämfört och sammanfattat de hundförsäkringar som finns i Sverige för att göra ditt val lite enklare. Lassie är det försäkringsbolag som just nu erbjuder den bästa försäkringen i vår jämförelse. 

Lassie logga
5/5

Lassie Hundförsäkring

5 steg: Så gör du för att teckna en hundförsäkring

  1. Jämför alla hundförsäkringar på vår sajt.
  2. Välj den försäkring som passar dig och din hund bäst.
  3. Klicka dig vidare till försäkringsbolagets webbplats. 
  4. Få ett prisförslag genom att fylla i den efterfrågade information om dig och din hund. 
  5. Acceptera prisförslaget.

Kan man teckna en försäkring till en äldre hund?

Beroende på vilket försäkringsbolag som du väljer att teckna en hundförsäkring hos kan deras erbjudande för äldre hundar skilja sig åt. Vissa försäkringsbolag erbjuder samma försäkring för din hund oavsett ålder.

Men det finns dock försäkringsbolag som har satt en gräns för hur gammal en hund högst får vara om den ska försäkras hos bolaget. 

Läs mer i vår artikel: Hundförsäkring till en gammal hund.

Vad händer om jag inte tecknar en försäkring till min hund?

Om din hund skulle bli skadad eller sjuk och behöva uppsöka vård kan det bli väldigt dyrt om du inte har tecknat en hundförsäkring. Med en försäkring kan du söka vård utan att bry dig om hur mycket besöket kostar eftersom försäkringen täcker en stor del av kostnaden. 

Med en försäkring är både du och din hund extra trygga eftersom den ekonomiska aspekten inte behöver vara ett problem och att du därför snabbt och enkelt kan söka vård för hunden.

Många försäkringsbolag ger dig även fria samtal till en digital veterinär för att du snabbt ska kunna få svar på dina frågor gällande ett problem hos din hund.

Behöver man teckna en försäkring för hundar?

Det finns ingen som kräver att du måste försäkra din hund. Försäkringen är viktig för att du ska undvika höga kostnader om du skulle behöva besöka en veterinär med din hund. Utan en försäkring kan besöket nämligen bli väldigt dyrt.

Se även