Valpförsäkring

bäst valpförsäkring

Det är viktigt att teckna en valpförsäkring för din hundvalp för att ni båda ska få en trygg tid tillsammans. Men varför ska du teckna en försäkring för din hundvalp och vilken är den bästa valpförsäkringen?

Vi har samlat viktig information som du bör tänka på inför ditt val och går igenom några av de bästa valpförsäkringarna på marknaden. 

Vad är en valpförsäkring?

En valpförsäkring har vanligtvis samma innehåll som en hundförsäkring. Beroende på vilket försäkringsbolag som du tecknar försäkringen hos kan namnet och innehållet på försäkringen skilja sig åt. Ibland kallas försäkringen för försäkring för valp eller junior. 

När du fyller i information om hundens ålder får du oftast automatiskt en hundförsäkring anpassad för en hundvalp. Jämfört med en vanlig hundförsäkring får du med en hundvalp oftast ta del av olika rabatter under hundens första år. 

Vilken är den bästa valpförsäkringen?

Vi har i vår jämförelse utsett Lassie till den bästa valpförsäkringen 2023. I vår jämförelse är deras försäkring bäst i test eftersom den är flexibel, omfattande, utan rasspecifika begränsningar och har en lång självriskperiod. Lassie har också ett unikt poängsystem som gör att du kan samla poäng och få rabatter på din försäkring. 

Den bästa valpförsäkringen för dig och din hundvalp beror på flera olika faktorer. Det beror bland annat på era nuvarande och framtida behov, hundens ras och din hunds användningsområde. Olika försäkringsbolag har oftast flera nivåer som är möjliga att välja beroende på vad du värdesätter och hur omfattande försäkring som du vill ha. 

Även om hundvalpar oftast är friskare än äldre hundar är det bra att välja en omfattande försäkring även under hundens unga år då hunden oftast kan råka ut för fler skador. 

Lassie logga
5/5

Lassie Hundförsäkring

När ska man försäkra sin hundvalp?

En hundvalp kan försäkras från cirka 4 veckor och framåt. Beroende på vilket försäkringsbolag som du försäkrar din hund hos kan lägsta möjliga åldern skilja sig åt.

För att din hund ska få en så trygg start som möjligt i era liv tillsammans bör du försäkra hundvalpen så fort som den flyttat in hos dig. Flera försäkringsbolag erbjuder rabatter om du tecknar en valpförsäkring före en viss ålder. Det handlar oftast om upp till ett års ålder. 

Vad innehåller en valpförsäkring?

En valpförsäkring innehåller oftast samma delar som en vanlig hundförsäkring. Något som skiljer den från en vanlig försäkring är att det oftast innehåller en dolda felförsäkring. Några punkter som är vanligt förekommande i en valpförsäkring är: 

  • Veterinärvård
    Veterinärvård är det vanligaste som en försäkring innehåller. Det innebär att du får ersättning om din hundvalp behöver uppsöka vård till följd av skada eller olycka. 
  • Dolda felförsäkring
    Om du köper en rashund hos en registrerad uppfödare som har en avelsförsäkring ingår oftast en dolda felförsäkring. Det brukar dock vara ett vanligt innehåll om du tecknar en valpförsäkring. 
  • Livförsäkring och vissa tillägg
    En valpförsäkring kan ibland vara mer omfattande och inkluderar tillägg som till exempel en livförsäkring men till ett billigare pris till följd av rabatter.

Vad kostar en valpförsäkring?

Priset på en valpförsäkring är från ca 1 000 kronor och uppåt. Priset varierar beroende på var du tecknar försäkringen, vilka rabatter som du erbjuds och hur omfattande försäkring som du väljer att teckna. Det kan också variera beroende på vilken hundras som du tecknar försäkringen för.

Rabatter för hundvalpar

Flera försäkringsbolag erbjuder rabatter för hundvalpar och de första året som hunden är försäkrad hos bolaget. Rabatterna påverkas oftast av hur tidigt du tecknar försäkringen för hunden. 

Rabatterna kan variera från 10% till 30% för första året. Andra bolag har lojalitetsprogram som beror på hur länge som du haft hunden försäkrad hos bolaget. Det är därför bra att försäkra hundvalpen så tidigt som möjligt. 

Se hela jämförelsen

Se hela vår övergripande jämförelse och analys av hundförsäkringar. Vi har i jämförelsen utsett den bästa hundförsäkringen och går igenom allt du behöver tänka på inför ditt val. 

Fler frågor och svar

Den bästa valpförsäkringen för dig och din hund beror på flera individuella faktorer. Det kan bland annat bero på era nuvarande och framtida behov, hur omfattande försäkring som ni tecknar och vilken hundras din hund tillhör.

Ja, om du vill undvika plötsliga höga kostnader och skapa en trygg miljö för dig och din hund behöver du teckna en valpförsäkring.

Se även