ICA Hundförsäkring Recension

Hundförsäkring: ICA
ICA omdöme:
4/5

ICA Översikt

ICA Hundförsäkring erbjuder en enkel och prisvärd försäkring för din hund så både du och din hund kan känna er så trygga som möjligt när faran är framme.

I hundförsäkringen ingår både en veterinärvårdsförsäkring och rehabilitering. Veterinärvårdsförsäkringen inkluderar kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin om din hund blir sjuk eller skadad. 

Vi har i vår recension sammanfattat allt du behöver veta om ICA Hundförsäkring. Här hittar du allmän information om hundförsäkringen, för- och nackdelar, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme. 

ICA Hundförsäkring är en enkel hundförsäkring som i sin enkelhet framför allt passar blandraser. 

Ersättningsbelopp erbjuds på fyra olika nivåer och rehabilitering ingår alltid i veterinärvårdsförsäkringen. 

Läs vidare om du vill veta vad vi och kunderna tycker om ICA Hundförsäkring.

Se vår jämförelse av alla hundförsäkringar för att se vilken som är den bästa hundförsäkringen

Senast uppdaterad: 2024-06-01

Se andra populära hundförsäkringar

Innehållsförteckning

ICA Ranking

ICA Ranking
4 av 5
3 av 5
4 av 5
4 av 5
3 av 5
ICA omdöme
4/5

ICA Hundförsäkring pris

Priset på en hundförsäkring från ICA kostar från ca 130 kronor i månaden. Priset är individuellt och beror på flera olika faktorer.

Förutom att priset beror på vilken omfattning och ersättningsnivå som du väljer beror det också på var du bor, vilken hundras du försäkrar och hur gammal din hund är.  

Se bolagets hemsida för ett prisförslag för din hund. 

Innehåll i ICA Hundförsäkringar

ICA veterinärvårdsförsäkring går att teckna med två olika försäkringsnivåer. Läs mer nedan om innehållet och vad respektive nivå innebär. 

Veterinärvårdsförsäkring

ICA Hundförsäkring erbjuder en veterinärvårdsförsäkring med samma omfattande innehåll där du själv kan välja maximalt ersättningsbelopp: 30 000 kronor, 60 000 kronor, 90 000 kronor eller 150 000 kronor. 

Försäkringen ersätter kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin upp till det valda beloppet om din hund blir sjuk eller skadas. 

Försäkringslösningen är prisvärd och omfattande och rekommenderas av ICA för bland annat blandraser och några av de vanligaste raserna som labrador, schäfer och chihuahua. 

Veterinärvårdsförsäkringen inkluderar även ersättning för rehabilitering som gäller om din hund råkar ut för en muskelskada eller fraktur. Du kan då få ersättning för aktiviteter som massage, hundsim och stretching. 

Bolaget erbjuder även fri flytträtt, vilket innebär att du kan försäkra din hund hos ICA även om den tidigare varit skadad eller sjuk förutsatt att den är fullt återställd. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet. 

Ersättningsbelopp

ICA erbjuder en veterinärvårdsförsäkring med fyra olika ersättningsbelopp: 30 000, 60 000, 90 000 och 150 000 kronor. Det maximala ersättningsbeloppet är lägre än flera andra hundförsäkringar. 

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
150 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
6 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Tillägg ICA

ICA Hundförsäkring erbjuder bland annat en livförsäkring som du kan teckna för att komplettera ditt försäkringsskydd ytterligare. Veterinärvårdsförsäkringen kombinerat med livförsäkringen är den mest omfattande hundförsäkringen som ICA erbjuder. 

Livförsäkring

Till den veterinärvårdsförsäkring som ICA Hundförsärking består av går det att teckna en livförsäkring för det mest omfattande försäkringsskyddet som bolaget erbjuder. 

Livförsäkringen går att teckna för alla hundar som är id-märkta. Du kan då få ersättning om din hund måste avlivas, dör, springer bort eller blir stulen. 

Ersättningsbeloppet som du kan försäkra din hund för är mellan 6 000 kronor och 30 000 kronor. Beloppet sänks med 20% från det att hunden fyller 5, 7 och 9 år, dock aldrig under 6 000 kronor. 

Beroende på vilken ras som din hund tillhör upphör försäkringen att gälla när din hund fyllt 8, 10 eller 12 år. För mer information och fullständiga villkor, se bolagets hemsida. 

Rabatter

ICA erbjuder rabatter som gör att du kan komma ner i pris på din försäkring eller spara pengar på annat sätt. Rabatterna uppdateras regelbundet så se bolagets hemsida för fullständiga villkor och rabatter. 

ICA-bonus

Du får som stammis hos ICA bonus på hela försäkringskostnaden. Som stammis hos ICA har du antingen något av ICA Bankens kort eller ett ICA bonuskort. Du kan sedan använda bonusen som poäng i din ICA butik. 

Labrador hund

Karens & självrisk

Både karenstid och självrisk kan vara två bra punkter att se över vid val av hundförsäkring. Vi har samlat information om ICA:s villkor vad gäller karenstid och självrisk för att underlätta för dig vid din jämförelse. 

Karenstid och fri flytträtt

ICA erbjuder en karensfri hundförsäkring när du byter från ett annat försäkringsbolag till ICA. Det innebär att din hund är försäkrad mot både sjukdomar och olyckor från och med första dagen.

Om din hund är oförsäkrad när du tecknar en försäkring hos bolaget gäller 15 dagars karenstid för sjukdomar och ingen karenstid för olycksfall. 

Bolaget erbjuder även fri flytträtt som innebär att du kan byta till ICA Hundförsäkring oavsett om din hund tidigare varit sjuk eller skadad. Det förutsätter dock att din hund är fullt återställd vid tecknande av hundförsäkringen. 

Självrisk

ICA erbjuder både en fast och rörlig självrisk till hundförsäkringen. Självrisk är den del av skadekostnaden som du som försäkringstagare får betala vid varje skadetillfälle. 

Fast del: Du kan välja mellan beloppen 1500, 2000 kronor eller 3500 kronor. 

Rörlig del: Du kan välja mellan 15% eller 25%. 

Självriskperioden som ICA erbjuder är 130 dagar. Du betalar bara den fasta självrisken en gång under denna period. Den rörliga självrisken betalar du vid varje skadetillfälle. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med ICA

Nackdelar med ICA

ICA Hundförsäkring Omdöme

Vårt betyg:
4/5

ICA Hundförsäkring Omdöme

Efter vår analys och helhetsbedömning av ICA Hundförsäkring kan vi konstatera att bolaget erbjuder en enkel, prisvärd och flexibel hundförsäkring som framför allt passar bra för dig som har en blandras. 

ICA erbjuder en omfattande veterinärvårdsförsäkring där du själv bestämmer det maximala ersättningsbeloppet. Beloppet är något lägre än konkurrenterna men det innebär dock att priset på hundförsäkringen är något lägre.

I veterinärvårdsförsäkringen ingår även ersättning för rehabilitering vilket inte är fallet hos flera av konkurrenterna.  

Bolaget erbjuder ett tillägg i form av en livförsäkring som går att teckna för det mest omfattande skyddet. Livförsäkringen gäller dock endast upp till maximalt 30 000 kronor. Flera av konkurrenterna ersätter upp till marknadsvärdet som kan vara högre än 30 000 kronor.

Självrisken är 130 dagar vilket är lägre än flera av konkurrenterna. 

ICA-bonus går att erhålla för försäkringskostnaden. Du kan sedan använda bonusen som poäng i ICA butiker. Flera av konkurrenterna erbjuder dock fler rabatter och ICA skulle därför kunna erbjuda fler rabatter. 

Vårt omdöme och betyg för ICA Hundförsäkring blir efter vår analys 4 av 5.

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Se andra populära hundförsäkringar

Kundernas erfarenhet av ICA

Vad säger kunderna om ICA Hundförsäkring? Vi har tittat på de betyg och omdömen som ICA Försäkring har fått på Trustpilot för att kunna besvara frågan. 

Trustpilot omdöme

ICA Försäkring har fått relativt många omdömen på Trustpilot med ett betyg på 4/5. Omdömen avser dock alla försäkringar som ICA Försäkring erbjuder och inte bara hundförsäkringen.

Omdömena på Trustpilot är till stor del fördelade på det högsta betyget (51%), det näst högsta betyget (19%) och det lägsta betyget (17%). För att se vad kunderna tycker om specifikt hundförsäkringen går det bra att söka efter kommentarer i sökfältet. Det finns både bra och dåliga omdömen gällande hundförsäkringen. ICA har besvarat många av kommentarerna. 

Vill du se de kundomdömen och kommentarer som lämnats om ICA på Trustpilot kan du göra det här

ica försäkring omdöme trustpilot

Vår kommentar: Betygen kan ge en bild över kundupplevelsen för alla försäkringar som ICA erbjuder. Snittbetyget är något lägre än det som vi valt att sätta och indikerar en bra kundupplevelse. Snittbetyget gäller dock som sagt alla försäkringar som bolaget erbjuder och inte specifikt försäkringen för hundar.

Slutsats och summering

Vår slutsats och summering av den utvärdering och det test som vi genomfört av ICA Hundförsäkring visar att det är en enkel och prisvärd försäkring som framför allt passar blandraser.

Det finns flera andra alternativ av hundförsäkringar som erbjuder ett högre ersättningsbelopp och en mer omfattande hundförsäkring. 

FAQ

Priset på ICA Hundförsäkring är individuellt och beror på delvis vilken omfattning och ersättningsnivå du väljer och vilken hundras som du har. 

Ja, hundförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

ICA har ingen karenstid om du byter till bolaget från ett annat. Om din hund försäkras för första gången gäller en karenstid på 15 dagar för sjukdomar och utan karenstid för olycksfall. 

ICA är ett seriöst och pålitligt bolag. Bolaget har funnits länge och erbjuder försäkringar till flera olika specialområden.   

Hundförsäkring: ICA

Om ICA

ICA Försäkring ingår i ICA Gruppen och erbjuder förutom ett komplett utbud av banktjänster även försäkringslösningar för en tryggare vardag.

Bolaget erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring, hundförsäkring, kattförsäkring, olycksfallsförsäkring, reseförsäkring och låneskydd.

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till ICA

Telefon: 033-47 47 90

Öppettider: vardagar 8-17.30

Postadress:

ICA Försäkring AB

Box 4075 Solna