Hundförsäkring: ICA
4.5/5

ICA Hundförsäkring

Om ICA Hundförsäkring

ICA Hundförsäkring erbjuder en prisvärd och komplett försäkring för din hund så både du och din hund kan känna er så trygga som möjligt när faran är framme.

I hundförsäkringen ingår både en veterinärvårdsförsäkring och rehabilitering. Veterinärvårdsförsäkringen inkluderar kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin om din hund blir sjuk eller skadad. 

Veterinärvårdsförsäkring

ICA erbjuder en veterinärvårdsförsäkring med samma omfattande innehåll där du själv kan välja maximalt ersättningsbelopp: 30 000 kronor eller 60 000 kronor.

Försäkringen ersätter kostnader för veterinärvård och receptbelagd medicin upp till det valda beloppet om din hund blir sjuk eller skadas. 

Försäkringslösningen är prisvärd och omfattande och rekommenderas av ICA för bland annat blandraser och några av de vanligaste raserna som labrador, schäfer och chihuahua. 

Veterinärvårdsförsäkringen inkluderar även ersättning för rehabilitering som gäller om din hund råkar ut för en muskelskada eller fraktur. Du kan då få ersättning för aktiviteter som massage, hundsim och stretching. 

ICA Hundförsäkring är karensfri, vilket innebär att din hund är försäkring för sjukdomar från dag ett. 

Bolaget erbjuder även fri flytträtt, vilket innebär att du kan försäkra din hund hos ICA även om den tidigare varit skadad eller sjuk förutsatt att den är fullt återställd. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet. 

Kortfattad beskrivning av försäkringens innehåll

Du kan få ersättning för ett kejsarsnitt om din tik är äldre än 20 månader och inte blivit förlöst med kejsarsnitt tidigare. 

Du kan få ersättning för korrigering av bett i medicinskt syfte. Det förutsätter dock att din hund varit försäkrad oavbrutet sedan före fyra månaders ålder. 

Du kan få ersättning för rehabiliteringskostnader med upp till 6000 kronor per år.

Du kan få ersättning för dolda fel förutsatt att din hund varit försäkrad sedan före fyra månaders ålder med ett veterinärsintyg utan anmärkning mellan 7 och 12 veckors ålder. 

Du kan få ersättning för kastration som görs av medicinska orsaker. 

Du kan få ersättning för behandling av vissa ledsjukdomar. Det förutsätter dock att din hund varit försäkrad oavbrutet sedan före fyra månaders ålder. 

Du kan få ersättning om din hund behandlas för diskbråck och knäleds-/meniskskador. 

Du kan få ersättning för receptbelagd medicin för behandling av din hund upp till det valda försäkringsbeloppet. 

Du kan få ersättning för behandling av din hund genom plastikoperationer, dvs medicinsk betingad korrigering av hud eller slemhinnor.

Det förutsätter dock att din hund varit försäkrad oavbrutet sedan före fyra månaders ålder. 

Du kan få ersättning för undersökningar genom magnetresonans (MR) och datortomografi (CT).

Du kan få ersättning med upp till 1000 kronor för avlivning av din hund till följd av sjukdom samt kremering av kroppen. 

Innehåll

Max ersättningsbelopp

FirstVet

Rehabilitering

MR & CT Röntgen

60 000 kr/år

Ingår

6 000 kr/år

Ingår

Olika tilläggsförsäkringar

ICA erbjuder bland annat en livförsäkring som du kan teckna för att komplettera ditt försäkringsskydd ytterligare. Veterinärvårdsförsäkringen kombinerat med livförsäkringen är den mest omfattande hundförsäkringen som ICA erbjuder. 

Livförsäkring

Till den veterinärvårdsförsäkring som ICA erbjuder går det att teckna en livförsäkring för det mest omfattande försäkringsskyddet som bolaget erbjuder. 

Livförsäkringen går att teckna för alla hundar som är id-märkta. Du kan då få ersättning om din hund måste avlivas, dör, springer bort eller blir stulen. 

Ersättningsbeloppet är begränsat till maximalt 15 000 kronor om din hund är registrerad i Svenska Kennelklubben (SKK). Om din hund inte är registrerad i SKK uppgår det maximala ersättningsbeloppet till 9000 kronor. 

Om din hund meriterats i tävling, jakt eller utställning kan försäkringsbeloppet öka. Meriteringen måste i så fall styrkas. 

Rabatter

Labrador hund

ICA erbjuder rabatter som gör att du kan komma ner i pris på din försäkring eller spara pengar på annat sätt. Rabatterna uppdateras regelbundet så se bolagets hemsida för fullständiga villkor och rabatter. 

ICA-bonus

Du får som stammis hos ICA bonus på hela försäkringskostnaden. Som stammis hos ICA har du antingen något av ICA Bankens kort eller ett ICA bonuskort. Du kan sedan använda bonusen som poäng i din ICA butik. 

Karens & självrisk

Både karenstid och självrisk kan vara två bra punkter att se över vid val av hundförsäkring. Vi har samlat information om ICA:s villkor vad gäller karenstid och självrisk för att underlätta för dig vid din jämförelse. 

Ingen karenstid och fri flytträtt

ICA erbjuder en karensfri hundförsäkring vilket innebär att din hund är försäkrad mot både sjukdomar och olyckor från och med första dagen när du nytecknar en hundförsäkring hos bolaget. 

Bolaget erbjuder även fri flytträtt som innebär att du kan byta till ICA Hundförsäkring oavsett om din hund tidigare varit sjuk eller skadad. Det förutsätter dock att din hund är fullt återställd vid tecknande av hundförsäkringen. 

Självrisk

ICA erbjuder både en fast och rörlig självrisk till hundförsäkringen. Självrisk är den del av skadekostnaden som du som försäkringstagare får betala vid varje skadetillfälle. 

Fast del: Du kan välja mellan beloppen 2000 kronor eller 3000 kronor. 

Rörlig del: Du kan välja mellan 15% eller 25%. 

Självriskperioden som ICA erbjuder är 130 dagar. Du betalar bara den fasta självrisken en gång under denna period. Den rörliga självrisken betalar du vid varje skadetillfälle. 

Sammanfattning av ICA

Hundförsäkring: ICA
4.5/5

Efter vår analys och helhetsbedömning av ICA Hundförsäkring kan vi konstatera att bolaget erbjuder en enkel, prisvärd och flexibel hundförsäkring som framför allt passar bra för dig som har en blandras. 

ICA erbjuder en omfattande veterinärvårdsförsäkring där du själv bestämmer det maximala ersättningsbeloppet. Beloppet är något lägre än konkurrenterna men det innebär dock att priset på hundförsäkringen är något lägre.

I veterinärvårdsförsäkringen ingår även ersättning för rehabilitering vilket inte är fallet hos flera av konkurrenterna.  

Bolaget erbjuder ett tillägg i form av en livförsäkring som går att teckna för det mest omfattande skyddet. Livförsäkringen gäller dock endast upp till maximalt 15 000 kronor för en omeriterad rashund. Flera av konkurrenterna ersätter upp till marknadsvärdet som kan vara högre än 15 000 kronor. 

En stor fördel med ICA hundförsäkring är att bolaget är ett av få på marknaden som inte har någon karenstid och fri flytträtt. Självrisken är 130 dagar vilket är i linje med flera av konkurrenterna. 

ICA-bonus går att erhålla för försäkringskostnaden. Du kan sedan använda bonusen som poäng i ICA butiker. Flera av konkurrenterna erbjuder dock fler rabatter och ICA skulle därför kunna erbjuda fler rabatter. 

Se vår jämförelse av hundförsäkringar för att se hur ICA Hundförsäkring står sig mot övriga försäkringsbolags erbjudanden. 

Snabbfakta

Hundförsäkring: ICA

ICA Försäkring ingår i ICA Gruppen och erbjuder förutom ett komplett utbud av banktjänster även försäkringslösningar för en tryggare vardag.

Bolaget erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring, hundförsäkring, kattförsäkring, olycksfallsförsäkring, reseförsäkring och låneskydd.

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Andra försäkringsbolag