Moderna hundförsäkring
5/5

Moderna Hundförsäkring Omdöme

Ersättningsbelopp 5/5
Tillägg 5/5
Pris 4/5
Karens 5/5
Självrisk 4/5

Moderna Hundförsäkring Recension

Moderna är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder flera olika typer av försäkringslösningar. Bland annat erbjuder bolaget djurförsäkringar för hundar, katter och specialanpassade djurförsäkringar för uppfödare.

I vår recension sammanfattar vi allt som du behöver veta om Moderna Hundförsäkring. Vi går igenom allmän information om hundförsäkringen, fördelar och nackdelar, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme om hundförsäkringen.

Bolaget erbjuder en flexibel hundförsäkring både gällande omfattning och pris. Som hundägare kan du välja mellan tre olika nivåer för din hund: Enkel, Dubbel och Trippel. Det mest omfattande alternativet Trippel erbjuder det näst högsta ersättningsbeloppet på marknaden. 

Moderna erbjuder även ett stort utbud av tilläggsförsäkringar för att ge dig möjligheten att komplettera ditt skydd ytterligare. Bland annat finns en specialanpassad försäkring för uppfödare. 

Läs vidare om du vill veta varför vi anser att Moderna erbjuder en av de bästa hundförsäkringarna på marknaden 2021. 

Fördelar med Moderna

Nackdelar med Moderna

Senast uppdaterad: 2021-07-08

Innehållsförteckning

Moderna Enkel

Moderna Enkel är som det låter den enklaste veterinärvårdsförsäkringen som bolaget erbjuder. Nivån erbjuder den minst omfattande ersättningen av de tre alternativen men är också det billigaste valet. 

Försäkringen ersätter kostnader för undersökning och behandling om din hund behöver uppsöka veterinärvård till följd av skada eller sjukdom. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet för de sjukdomar och skador som omfattas av försäkringen. 

Innehåll Enkel

Max ersättningsbelopp

30 000 kr/år

FirstVet

Ingår

Rehabilitering

Ingår ej

MR & CT Röntgen

Ingår ej

Moderna Dubbel

Moderna Dubbel är en mer omfattande försäkringslösning än Enkel. Nivån har ett högre maximalt ersättningsbelopp och täcker fler kostnader som kan uppstå till följd av att din hund skadas eller blir sjuk.

Försäkringen har ett mer omfattande innehåll och erbjuder även ersättning för mediciner, rehabilitering och röntgen. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet för de sjukdomar och skador som omfattas av försäkringen. 

Kortfattad beskrivning av försäkringens innehåll

Kostnader för receptbelagd och utskriven medicin ingår i det maximala ersättningsbeloppet.  

Du kan få ersättning för MR, CT och liknande röntgenformer med upp till 7000 kronor per år. 

Du kan få ersättning för rehabiliteringskostnader med upp till 7000 kronor per år utöver det maximala ersättningsbeloppet för veterinärvård. 

Dolda felförsäkring ingår om du tecknat en försäkring för hundvalpen innan fyra månaders ålder.

Innehåll Dubbel

Max ersättningsbelopp

60 000 kr/år

FirstVet

Ingår

Rehabilitering

7 000 kr/år

MR & CT Röntgen

7 000 kr/år

Moderna Trippel

Trippel är den mest omfattade av de tre försäkringsalternativen och erbjuder den högsta maximala ersättningen om din hund skulle bli sjuk eller skadad. Det maximala ersättningsbeloppet är valbart mellan två nivåer: 90 000 kr/år eller 120 000 kr/år.  

Nivån Trippel har även ett mer omfattande innehåll och erbjuder till exempel ersättning om din hund behöver stålbehandling eller borttagning av mjölktänder. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet för de sjukdomar och skador som omfattas av försäkringen. 

Kortfattad beskrivning av försäkringens innehåll

Kostnader för receptbelagd och utskriven medicin ingår i det maximala ersättningsbeloppet och då till ett högre belopp än de övriga nivåerna. 

Du kan få ersättning för MR, CT och liknande röntgenformer med upp till 15 000 kronor per år. 

Du kan få ersättning för rehabiliteringskostnader med upp till 7000 kronor per år utöver det maximala ersättningsbeloppet för veterinärvård. 

Dolda felförsäkring ingår om du tecknat en försäkring för hundvalpen innan fyra månaders ålder.

Du kan få ersättning för borttagning av din hunds kvarsittande mjölktänder. 

Du kan få ersättning för kostnader för strålbehandling och behandling med cellgifter vid cancersjukdom.

Du kan få ersättning för kostnader för inackordering på hundpensionat för din hund.

Det förutsätter dock att du av en läkare bedömts så sjuk att du inte längre kan ta hand om din hund.

Innehåll Trippel

Max ersättningsbelopp

120 000 kr/år

FirstVet

Ingår

Rehabilitering

7 000 kr/år

MR & CT Röntgen

15 000 kr/år

Olika tilläggsförsäkringar

Moderna erbjuder flera olika tilläggsförsäkringar som du kan komplettera din basförsäkring med för att få ett mer omfattande skydd. Bolaget erbjuder till exempel en livförsäkring, en specialanpassad försäkring för hunduppfödare och en flockförsäkring. 

Livförsäkring

Till samtliga av Modernas försäkringsnivåer går det att komplettera försäkringen med ett tillägg för en livförsäkring.

Livförsäkringen täcker marknadsvärdet för din hund och kan utökas om din hund meriterats för exempelvis tävling eller utställning. Marknadsvärdet för din hund är oftast samma sak som inköpspriset. 

I försäkringen ingår även ersättning för om din hund tappat avelsförmåga eller användbarhet. 

Livförsäkringen gäller utan självrisk. 

Flockförsäkring

Flockförsäkring är ett tillägg som kan tecknas till samtliga av Modernas försäkringsnivåer och är en kollektiv veterinärvårdsförsäkring för flera hundar.  

Försäkringen ersätter kostnader för veterinärvård till följd av sjukdom eller olycka för någon av de försäkrade hundarna. 

Du kan teckna en flockförsäkring om du har minst tio och högst tjugo hundar. Om du har fler än tjugo hundar måste du teckna en till flockförsäkring. 

Du kan med försäkringen få ersättning med högst 100 000 kronor per år i en gemensam ersättning för samtliga hundar. Självrisken gäller för hela flocken. 

Försäkring för hunduppfödare

Moderna erbjuder en omfattande hundförsäkring för dig som är uppfödare. Genom att teckna tillägget för hunduppfödare får du förutom det som ingår i en vanlig hundförsäkring även ett mer omfattande skydd kopplat till uppfödning. 

Avelsförmåga och förlossningskomplikationer

Den livförsäkring som du tecknar för din hund som registrerad uppfödare hos bolaget innefattar även ersättning för förlorad avelsförmåga och kostnader för upp till två kejsarsnitt.

Kullförsäkring med dolda fel

Dolda felförsäkring för hundvalparna ingår utan extra kostnad för varje valp i kullen och ersätter upp till försäljningspriset i upp till tre år från leveransdag. 

Innan leverans av hundvalparna täcks dem av en veterinärvårds- och livförsäkring. Beloppet för veterinärvård är upp till 30 000 kronor och livförsäkringen täcker det förväntade försäljningspriset.

Försäkringsskyddet gäller för hundvalparna från fyra veckors ålder till leveransdagen eller högst till den dag hundvalparna blir 12 veckor gamla. 

Rabatter

Moderna erbjuder flera olika typer av rabatter för hundförsäkringar som de listar på sin hemsida. Vi har samlat några av dem nedan för att underlätta för dig. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Hundvalpsrabatt

Om din hundvalp är under 6 månader när du tecknar en hundförsäkring får du 25% rabatt på första årspremien. 

Uppfödarrabatt

Du får som uppfödare bonus för de försäkringar som dina hundvalpsköpare tecknar hos bolaget.

Rabatt för dig med registrerat kennelnamn

För dig som är uppfödare och har ett registrerat kennelnamn erbjuder Moderna 30% på både veterinärvård- och livförsäkring. 

Samlingsrabatt

Om du samlar flera försäkringar hos Moderna kan du få upp till 20% i samlingsrabatt. 

Moderna hundförsäkring

Karens & självrisk

Två punkter som kan skilja sig mellan försäkringsbolagens erbjudande är karenstiden och självrisken. Det kan därför vara bra att se över dessa punkter vid val av hundförsäkring. Vi har sammanfattat Modernas karenstid och självrisk för att underlätta för dig. 

Karenstid

Moderna har i normala fall en karenstid om 20 dygn från och med att du har tecknat hundförsäkringen förutsatt att din hund inte tidigare varit försäkrad. 

Karenstid är den tid som försäkringen inte ersätter dig om din hund blir sjuk under denna tid och inte heller följder av sjukdomar som påbörjats under karenstiden.  

Bolaget har även en karenstid på 20 dygn om du utökar din försäkring till en mer omfattande nivå med ett högre ersättningsbelopp. 

Ingen karenstid

Moderna har ingen karenstid för olycksfall utan försäkringen börjar gälla direkt.

Om du byter till Moderna från ett annat försäkringsbolag till en försäkring med samma omfattning gäller ingen karenstid. Det förutsätter dock att du hos det tidigare försäkringsbolaget har passerat en karenstid på 20 dygn. 

Ingen karenstid gäller även om din hundvalp är yngre än 12 veckor och har ett veterinärintyg utan anmärkning som är högst sju dagar gammalt. 

Självrisk

Moderna erbjuder både en fast och rörlig självrisk där du kan välja själv vilket fast belopp du betalar samt vilken procentsats det rörliga beloppet består av. 

Fast del: Du kan välja en fast självrisk på 1100 kronor, 2200 kronor eller 4000 kronor. 

Rörlig del: Den rörliga delen tillkommer på den fasta delen. Du kan välja en rörlig självrisk på 15% eller 25%. 

Den fasta självrisken betalar du endast en gång under en självriskperiod. Moderna erbjuder en självriskperiod på 180 dygn från och med första veterinärbesöket. 

Kundomdömen Moderna Hundförsäkring

Vad säger kunderna om Moderna Hundförsäkring? Vi har tittat på de betyg och omdömen Moderna har fått på Trustpilot för att kunna besvara frågan. 

Trustpilot

Moderna har fått relativt många betyg på Trustpilot med ett medelbetyg på 4/5. Betygen avser dock hela Moderna Försäkringar och alla de försäkringar som bolaget erbjuder. Omdömena på Trustpilot är till stor del fördelade på det högsta betyget (51%), det näst högsta betyget (16%) och det lägsta betyget (25%). För att se vad kunderna tycker om specifikt hundförsäkringen går det bra att söka efter kommentarer i sökfältet. De flesta kundomdömena om hundförsäkringen är positiva men det finns några negativa som Moderna har besvarat. 

Vill du se de kundomdömen och kommentarer som lämnats om Moderna på Trustpilot kan du göra det här

Moderna omdöme trustpilot

Vår kommentar: De höga betygen på Trustpilot ger en bra bild över kundupplevelsen. Det är många kommentarer som publicerats vilket gör att det går att dra en positiv slutsats från betygen. Betyget är något lägre än det vi valt att sätta. På Trustpilot gäller betygen samtliga försäkringar som bolaget erbjuder vilket är värt att notera.

Fördelar och nackdelar

Fördelar

Nackdelar

Moderna Hundförsäkring Omdöme

5/5

Betyg: 5/5

Vi har gjort en helhetsbedömning av den hundförsäkring som Moderna erbjuder och kan konstatera att det är en de bästa hundförsäkringarna på marknaden 2021. 

Moderna erbjuder en flexibel prissättning och omfattning där du själv väljer vilken nivå som passar bäst för dig och din hund. Den mest omfattande nivån har det näst högsta ersättningsbeloppet på marknaden. Ersättningsbeloppet sänks inte heller med hundens ålder. 

Bolaget har även flera tilläggsförsäkringar som du kan teckna som komplement för din veterinärvårdsförsäkring för ett komplett skydd. Det finns bland annat en livförsäkring för alla hundar oavsett ras, ett specialanpassat tillägg för uppfödare och en flockförsäkring för dig som har fler än tio hundar. 

Självriskperioden är 180 dagar vilket är längre än flera av konkurrenterna men inte längst på marknaden. Karenstiden är 20 dygn vilket motsvarar karenstiden hos flera av konkurrenterna. 

Bolaget erbjuder flera rabatter men de är för det mesta anpassade för dig som är uppfödare eller har många hundar. Jämfört med konkurrenterna skulle Moderna kunna erbjuda fler rabatter. 

Vårt omdöme och betyg för Moderna Hundförsäkring blir efter vår analys 5 av 5.

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Se hur Moderna Hundförsäkring står sig i vår jämförelse och vilket försäkringsbolag som erbjuder den bästa hundförsäkringen 2021.

Moderna hundförsäkring

Om Moderna

Moderna Djurförsäkringar tillhör försäkringsbolaget Moderna Försäkringar och är ett nischat dotterbolag mot djurförsäkringar. Moderbolaget är det femte största aktören på den svenska sakförsäkringsmarknaden.

Djurförsäkringarna är specialiserade på försäkringar till katter och hundar. Bolagets affärsidé är att erbjuda försäkringsprodukter till ett bra pris snabbt och enkelt när du som kund behöver det. 

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida.