Petson Hundförsäkring Recension

Petson logo
Petson omdöme:
5/5

Petson Översikt

Petson är en ny djurförsäkring för hundar och katter på den svenska marknaden. Bolaget ger dig möjlighet att välja mellan fyra olika nivåer. Den mest omfattande nivån ger det högsta ersättningsbeloppet på marknaden just nu. 

Vi har samlat allt du behöver veta om Petson i denna recension. Här hittar du en sammanfattning och analys av försäkringens innehåll jämfört med andra försäkringsbolag. Vi går bland annat igenom allmän information om försäkringen, vilka olika nivåer som erbjuds, för- och nackdelar, tillägg, rabatter, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme. 

Petson erbjuder en hundförsäkring som ger dig möjlighet att välja mellan fyra olika nivåer. Samtliga nivåer har samma omfattande innehåll men högsta möjliga ersättningsbelopp skiljer dem åt.

Petson ger dig även möjlighet att kombinera din försäkring med en prenumeration på en foderkasse. Det går också att teckna en flockförsäkring för flera hundar och katter. 

Läs vidare i vår recension av Petson för att få reda på vårt omdöme om hundförsäkringen och hur försäkringen står sig mot andra hundförsäkringar på den svenska marknaden.

Senast uppdaterad: 2024-01-23

Innehållsförteckning

Petson Ranking

Petson Ranking
5 av 5
4 av 5
5 av 5
5 av 5
4 av 5
Petson omdöme
5/5

Petson pris

Priset för en hundförsäkring hos Petson är individuellt och beror på flera sammanvägda faktorer. Det beror bland annat på vilken ersättningsnivå du väljer och vilken ras du väljer att försäkra. Hos Petson har du även möjlighet att påverka din premie på olika sätt. 

Se ditt pris här:

Innehåll i Petson Hundförsäkring

Petson erbjuder en hundförsäkring som är möjlig att teckna för fyra olika ersättningsnivåer. Du får då samma innehåll men till olika högsta belopp beroende på vilken nivå som du väljer. Nedan har vi sammanfattat information om nivåerna och den hundförsäkring som bolaget erbjuder.

Petson Hundförsäkring

Petson erbjuder en hundförsäkring som är möjlig att teckna för ersättningsnivåerna 25 000 kronor per år, 60 000 kronor per år, 120 000 kronor per år eller 175 000 kronor per år. Den mest omfattande nivån erbjuder det högsta ersättningsbeloppet på marknaden just nu. 

Samtliga nivåer har samma omfattande innehåll men till olika maxbelopp per år beroende på vilken nivå som du väljer. 

I försäkringen får du bland annat ersättning för medicin och MR & CT röntgen upp till maxbeloppet, rehabilitering och viss tandvård. 

Bolaget erbjuder även gratis digital rådgivning med Petsons egna veterinärer. Det är även möjligt att få en personlig foderrådgivning och om du väljer att prenumerera på fodret som Petson erbjuder har du möjlighet att sänka din premie varje månad. Om du har erfarenhet av hundar sedan tidigare har du också möjlighet att påverka premien.

Ersättningsbelopp

Petson Hundförsäkring erbjuder fyra olika ersättningsbelopp för sin försäkring: 25 000 kronor per år, 60 000 kronor per år, 120 000 kronor per år eller 175 000 kronor per år. Det mest omfattande beloppet är det högsta på den svenska marknaden just nu.

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
175 000 kr/år
Digital veterinär
Ingår
Rehabilitering
6 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Jämför innehåll

Petson erbjuder en omfattande hundförsäkring med ett av marknadens bredaste spann när det kommer till ersättningsnivåer. Det innebär att du kan välja den nivå som passar dig bäst och samtidigt få samma omfattande innehåll. 

Det är främst fem punkter som vi tycker skiljer Petson från konkurrenterna:

Tillägg Petson

Petson erbjuder tre olika tillägg som går att teckna för att komplettera din försäkring ytterligare. Tilläggen som bolaget erbjuder är en livförsäkring, en avelsförsäkring och en försäkring för liv och användbarhet. Nedan går vi kortfattat igenom de olika tilläggen.

Liv

Tillägget Liv är en livförsäkring som går att lägga till för att komplettera din försäkring ytterligare. Tillägget innebär att du kan få ersättning för din hunds livvärde om den behöver avlivas eller dör till följd av skada eller sjukdom. 

Livförsäkringen går att teckna från att hunden är fyra veckor gammal till och med att den fyller sex år. Livförsäkringsbeloppet kan maximalt uppgå till 50 000 kronor. Det finns vissa begränsningar gällande raser som framgår i försäkringens villkor.

Avel

Tillägget Avel kan tecknas om du planerar att använda din hund i avel. Du får då ett utökat skydd som bland annat innehåller fertilitetsutredning, veterinärvård till valparna och ett extra kejsarsnitt. 

Tillägget går att teckna från att hunden är fyra veckor gammal till och med att den fyller sex år. Det finns vissa begränsningar beroende på vilken ras du försäkrar. Läs mer i försäkringens villkor.

Liv med Användbarhet

Tillägget för Liv med Användbarhet innebär att det är möjligt att få ersättning för hundens livvärde om hunden enligt veterinärmedicinsk bedömning inte längre kan användas inom den disciplin som är vald som till exempel jakt, avel eller sport. 

Tillägget går att teckna från att hunden är fyra veckor gammal till och med att den fyller sex år. Det finns vissa begränsningar för vissa raser. Läs mer i villkoren.

Rabatter

Petson erbjuder flera rabatter på sin hemsida. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter läs mer på bolagets hemsida.

Lanseringsrabatt

Petson erbjuder för närvarande en lanseringsrabatt på 15%.

Valprabatt

Petson erbjuder för närvarande en valprabatt på 30%.

Foderkasse ingår (3 mån)

Under 3 månader ingår bolagets foderkasse utan extra kostnad när du tecknar en ny hundförsäkring.

Golden retriver valp

Karens & självrisk

Några punkter som kan vara bra att jämföra mellan försäkringsbolagen är karenstiden och självrisken. Vi har därför sammanfattat karens och självrisk nedan för att underlätta din jämförelse. Se bolagets villkor för mer information.

Karens

Petson har en karens om 20 dagar för sjukdomar vid nyteckning av en försäkring. För olycksfall gäller försäkringen vid midnatt dagen efter det datum då försäkringen tecknades. 

Försäkringen är karensfri vid nyteckning av en försäkring för en valp yngre än 16 veckor i samband med leverans från uppfödaren.

Petson erbjuder dessutom fri flytt utan reservationer om din hund är under 4 år, är frisk och har en oavbruten försäkring sedan 4 månaders ålder.

Självrisk

Petson ger dig möjlighet att välja en fast självrisk på 900 kronor, 2900 kronor eller 4900 kronor. Den rörliga självrisken är på 15 eller 25 procent. 

Petson har en självriskperiod för den fasta självrisken på 4 månader. Under den perioden betalar du bara den fasta självrisken en gång. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Petson

Nackdelar med Petson

Petson Omdöme

Vårt betyg:
5/5

Petson Omdöme

Vårt omdöme för Petson hundförsäkring blir efter vår jämförelse och vårt test 5 av 5. Petson får det högsta möjliga omdömet i vårt test vilket innebär att försäkringen är en av de bästa hundförsäkringarna i vår jämförelse.

Hundförsäkringen är en av de bästa i vår jämförelse eftersom försäkringen erbjuder det högsta ersättningsbeloppet på marknaden just nu, erbjuder samma omfattande innehåll oavsett ersättningsnivå, fokuserar på preventiva åtgärder med möjlig foderprenumeration och rådgivning samt ger dig flera möjligheter till att sänka premiekostnaden. 

Bolaget erbjuder dessutom flera tillägg som gör att du kan komplettera ditt skydd ytterligare. Det är möjligt att teckna tillägg för en livförsäkring, avelsförsäkring och för användbarhet. Tilläggen går dock inte att teckna för hundar över sex år. Livförsäkringsbeloppet är även begränsat till 50 000 kronor. Det finns konkurrenter som ger ersättning för ett högre belopp. 

Petson erbjuder dessutom en flockförsäkring för dig som har mellan 4 och 10 djur. Flocken kan inkludera både hundar och katter som alla delar på ett gemensamt maxersättningsbelopp. 

Petson ger dig möjlighet att påverka den premie som du betalar för försäkring. Det går bland annat att göra genom att beställa en foderprenumeration med din försäkring. Det går också att påverka premien om du har tidigare erfarenheter av hundar. Möjligheten att påverka priset på premien är det få konkurrenter som erbjuder. 

Det finns begränsningar för vissa hundraser i försäkringen. Jämfört med andra försäkringsbolag på marknaden finns det bolag som inte har några rasspecifika begränsningar. 

Självriskperioden är på fyra månader. Det är kortare tid än flera av konkurrenterna i vår jämförelse. Det är möjligt att få ingen karenstid hos bolaget. Det är lägre än hos flera av konkurrenterna. 

Petson omdöme blir efter vårt test och vår analys det högsta: 5 av 5. 

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Jämför Petson med andra hundförsäkring och se den bästa hundförsäkringen 2024.

Kundernas erfarenhet av Petson

Eftersom det är en helt ny djurförsäkring finns det ännu inga kundomdömen.

Då passar Petson dig

Petson erbjuder ett brett spann av ersättningsbelopp och oavsett vilket du väljer får du samma omfattande innehåll. Om du har erfarenhet av hundar sedan tidigare har du dessutom möjlighet att påverka din premiekostnad. Det gäller även om du tecknar en foderprenumeration hos bolaget. 

Det högsta möjliga ersättningsbeloppet som Petson erbjuder är det högsta möjliga på marknaden. Försäkringen har dock vissa begränsningar för vissa hundraser som är bra att se över i villkoren. 

Den bästa försäkringen för dig och din hund beror även på flera individuella faktorer och behov som bara du kan jämföra. 

Slutsats och summering

För att summera vår recension kan vi konstatera att Petson erbjuder en av de bästa hundförsäkringarna på den svenska marknaden 2024 i vår jämförelse.

FAQ

Petson är ett helt nytt bolag och saknar än så länge kundomdömen.

Priset på en hundförsäkring beror på flera individuella faktorer. Det beror bland annat på vilken ersättningsnivå du väljer.

Ja, hundförsäkringen har begränsningar för vissa raser.

Petson är ett pålitligt och seriöst bolag som går under den svenska försäkringsförmedlaren Nostep AB. Bolaget har tillstånd att förmedla försäkringar i klass 9 och står under Finansinspektionens tillsyn. Försäkringsgivare för Nostep AB:s försäkringar är Eir Försäkring AB. 

Petson är helt nytt och grundades av personer med stor kunskap inom djurbranschen.

Petson logo

Om Petson

Petson grundades av människor som kan djurhälsa. Personerna bakom bolaget är veterinärer, uppfödare och djurägare. Med deras kompetens vill de erbjuda ett enkelt sätt att göra rätt för ditt djurs välmående. Därför erbjuder Petson både foder och försäkringar som är anpassade efter ditt djur. 

Bolaget är nytt på marknaden och erbjuder förutom hundförsäkringar även kattförsäkringar och flockförsäkringar på den svenska marknaden. 

Företaget bakom Petson heter Nostep AB och är en försäkringsförmedlare med tillstånd att förmedla försäkringar i klass 9 under tillsyn av Finansinspektionen. Försäkringsgivare är Eir Försäkring AB. 

För mer information om Petson, fullständiga villkor och innehåll vänligen se bolagets hemsida.

Kontaktuppgifter till Petson

Telefon: 08-14 20 00

e-post: hej@petson.se

Öppettider: Helgfria vardagar 09.00 – 16.00

Vendevägen 87, 182 32 Danderyd