Sveland Hundförsäkring Recension

Sveland logo hundforsakring
Sveland omdöme:
4/5

Sveland Översikt

Sveland Hundförsäkring är en flexibel försäkringslösning som erbjuder flera olika alternativ med mer och mindre omfattande innehåll.

Bolaget erbjuder två försäkringar för hundar: Sveland Hundförsäkring och Svealand Olycksfallsförsäkring hund. 

Med hundförsäkringen kan du själv välja hur omfattande försäkringen ska vara genom olika ersättningsbelopp.

I vår recension har vi sammanfattat allt du behöver veta om Sveland Hundförsäkring. Vi har samlat allmän information om hundförsäkringen, fördelar och nackdelar, kundomdömen och vårt eget omdöme om Sveland hundförsäkring. 

Läs vidare om du vill veta varför vad vi och kunderna anser om Sveland Hundförsäkring och hur bolagets erbjudande står sig mot konkurrenterna.

Senast uppdaterad: 2024-07-01

Innehållsförteckning

Sveland Ranking

Sveland Ranking
5 av 5
4 av 5
4 av 5
4 av 5
4 av 5
Sveland omdöme
4/5

Pris Sveland Hundförsäkring

Priset på Sveland Hundförsäkring är från ca 140 kronor i månaden. Det gäller inte för olycksfallsförsäkringen som är billigare än så. Priset är individuellt och beror på flera faktorer. 

För att få ett prisförslag för din hund, se bolagets hemsida. 

Innehåll i Sveland Hundförsäkringar

Sveland erbjuder en hundförsäkring för veterinärvård där du själv bestämmer hur omfattande ersättningsnivå den ska ha med flera olika alternativ. Sveland erbjuder även en olycksfallsförsäkring för hundar. Läs mer nedan om respektive försäkrings innehåll. 

Sveland Hundförsäkring

Svelands hundförsäkring ger ett omfattande skydd för veterinärvård. Försäkringen går också att kombinera med olika tillägg för ytterligare skydd. Det finns tillägg för bland annat livförsäkring, rehabilitering, medicin och personolycksfallsförsäkring. 

Du har själv möjlighet att välja hur omfattande ersättningsnivå som försäkringen ska ha. Det går att välja mellan tre olika ersättningsbelopp: 40 000 kr, 80 000 kr eller 120 000 kr. 

Med hundförsäkringen får även kostnadsfria samtal till den digitala veterinären FirstVet och Svelands Vårdguide.  

Ersättningsbelopp

Sveland Hundförsäkring erbjuder ett valbart ersättningsbelopp där det högsta är på 120 000 kronor per år. Det maximala ersättningsbeloppet är ett av de högsta på marknaden för den här försäkringsnivån. 

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
120 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
Tillägg
MR & CT Röntgen
Ingår

Sveland Olycksfall

Olycksfallsförsäkring Hund är det enklaste alternativet som går att teckna hos Sveland.

Olycksfallsförsäkringen är begränsad till ersättning endast för olycksfall såsom bitskador, trafikskador och akut förgiftning. 

Liv-, medicin- och rehabiliteringsförsäkring kan tecknas som tillägg för ytterligare skydd. Du får även kostnadsfria samtal till den digitala veterinären FirstVet och Svelands Vårdguide. 

Ersättningsbelopp

Sveland Olycksfall erbjuder ett ersättningsbelopp motsvarande 40 000 kronor per år. Det maximala ersättningsbeloppet är lägre än flera konkurrenters hundförsäkringar. 

Innehåll

Innehåll
Max ersättningsbelopp
40 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår ej

Tillägg Sveland

Sveland erbjuder flera tilläggsförsäkringar som kan tecknas till samtliga alternativ. Tilläggen som går att teckna är bland annat en livförsäkring, tillägg för medicin, tillägg för rehabilitering och personolycksfallsförsäkring. Bolaget erbjuder även en specialanpassad försäkring hunduppfödare. 

Livförsäkring

Sveland Livförsäkring går att teckna som tillägg för samtliga alternativ men omfattningen av tillägget kan skilja sig beroende på vilket alternativ du har som basförsäkring.

Ersättningen för livförsäkringen kan maximalt uppgå till hundens marknadsvärde och upphör när hunden är tio år (vissa raser åtta år).

Användbarhetsförsäkringen kan lämna viss ersättning av marknadsvärdet om hunden förlorar sin användbarhetsförmåga till exempel inom jakt, bruk eller avel. 

Rehabiliteringsförsäkring

Tillägget för rehabilitering kan ge dig ersättning med upp till 6000 kronor per försäkringsår för en rehabiliterande behandling. 

Medicinförsäkring

Tillägget för medicin går att teckna för samtliga nivåer och innebär att du har möjlighet att få ersättning för medicin och receptbelagda läkemedel upp till 6000 kronor per försäkringsår. 

Personolycksfallsförsäkring

Tillägget för personolycksfall innebär att du kan få ersättning om din hund skulle orsaka skada på familjemedlem eller person över 18 år som har hunden i sin vård tillfälligt på uppdrag av ägaren. 

Försäkring för hunduppfödare

För dig som är uppfödare och har en kennel erbjuder Sveland skräddarsydda försäkringar så att du ska kunna ha ett så bra skydd som möjligt för din uppfödning.

Det finns olika varianter av försäkringar för uppfödare med olika omfattning. För mer information och fullständiga villkor se bolagets hemsida. 

Rabatter

Sveland listar flera rabatter och erbjudanden på sin hemsida. Vi har samlat några av dem nedan. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Mängdrabatt

Om du har sex hundar eller fler försäkrade hos bolaget får du 10 procent på försäkringspremien. Om du har tre till fem hundar försäkrade hos bolaget får du fem procent på försäkringspremien. 

Kastrationsrabatt

Du kan få 5% rabatt på din hundförsäkrings nettopremie om din hund blivit kastrerad i förebyggande syfte. 

glad hund utomhus sveland

Karens & självrisk

Självrisk och karenstid är två punkter som är viktiga att se över vid val av hundförsäkring för att undvika överraskningar. Nedan sammanfattar vi Svelands karenstid och självrisk för att underlätta för dig vid val av hundförsäkring. 

Karenstid

Sveland erbjuder normalt en karenstid på 20 dagar för sjukdom från att försäkringen tecknats. Karenstiden gäller även vid en utökning av försäkringen till ett högre belopp och för dödsfall eller avlivning till följd av sjukdom som påbörjats inom karenstiden. 

Karenstiden gäller inte för skada genom olycksfall och för en hundvalp upp till fyra månaders ålder om försäkringen tecknas inom tio dagar från köptillfället med veterinärintyg som inte är äldre än sju dagar vid köpet. 

Självrisk

Bolaget erbjuder en fast och rörlig del av självrisken. Sveland erbjuder en självriskperiod på 180 dagar räknat från första veterinärbesöket. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Sveland

Nackdelar med Sveland

Sveland Omdöme

Vårt betyg:
4/5

Sveland Omdöme

Vi kan efter vår analys och helhetsbedömning av den Sveland Hundförsäkring konstatera att bolaget erbjuder en flexibel försäkringslösning. Det enklaste alternativet som endast täcker olycksfall är en av de billigaste hundförsäkringarna på marknaden. 

Sveland erbjuder flera olika alternativ med olika ersättningsbelopp och pris som du kan komplettera med ett brett utbud av tilläggsförsäkringar för ett komplett skydd.

Ersättningsbeloppet för det mest omfattande alternativet är ett av marknadens högsta och är detsamma under hela hundens liv förutsatt att samma nivå behålls. Försäkringen har dock begränsningar för vissa hundraser. 

Livförsäkringen erbjuds som tillägg och gäller även för användbarhet. Sveland erbjuder även en omfattande försäkring för hunduppfödare.

Sveland har en självriskperiod på 180 dagar vilket är lägre än flera av konkurrenterna. Bolaget har en karenstid på 20 dygn vilket är i linje med de flesta konkurrenterna. 

Försäkringsbolaget erbjuder en del rabatter som gör det möjligt för dig att komma ner i pris på din hundförsäkring. Jämfört med konkurrenterna skulle bolaget dock kunna erbjuda fler rabatter. 

Vårt omdöme och betyg för Sveland Hundförsäkring blir efter vår analys 4 av 5.

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Se hur Sveland Hundförsäkring står sig mot övriga försäkringsbolags erbjudanden genom att jämföra hundförsäkringar. 

Kundernas erfarenhet av Sveland

Vad säger kunderna om Sveland Hundförsäkring? Vi tittar på Svelands betyg och omdömen på Trustpilot för att kunna besvara frågan. 

Trustpilot omdöme

Sveland Djurförsäkringar har ett snittbetyg på 3,9 av 5 på Trustpilot. Omdömena är till stor del fördelade mellan det högsta (56%) och lägsta betyget (33%). Det är värt att notera att det inte så många som lämnat ett omdöme. Omdömena gäller för alla djurförsäkringar som Sveland erbjuder och inte bara för hundar. 

Vill du läsa mer om de omdömen och kommentarer som lämnats om Sveland på Trustpilot kan du göra det här

Sveland Hundförsäkring trustpilot omdöme

Vår kommentar: Betyget kan till viss del ge en fingervisning för vad kunderna tycker men urvalet är för litet för att vi ska kunna dra några slutsatser med statistisk signifikans.

Slutsats och summering

För att sammanfatta Sveland Hundförsäkring är det en omfattande försäkring med många tillgängliga val. 

Ersättningsbeloppet är ett av de högsta på marknaden för det mest omfattande alternativet men det finns rasspecifika begränsningar i försäkringen. 

FAQ

Priset på Sveland Hundförsäkring beror på vilken omfattning och ersättningsnivå du väljer. Priset är individuellt och beror också på var du bor, hur gammal din hund är och vilken hundras den tillhör. 

Ja, hundförsäkringen har rasspecifika begränsningar. 

Sveland erbjuder normalt en karenstid på 20 dagar för sjukdom från att försäkringen tecknats.

Sveland är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget är populärt för sina djurförsäkringar och är kundägt. 

Sveland hundförsäkring logo

Om Sveland

Sveland är ett kundägt och specialiserat försäkringsbolag mot djurförsäkringar. Eftersom bolaget är kundägt har du när du väl tecknad en försäkring hos bolaget möjlighet att påverka bolagets utveckling eftersom du då är ägare. 

Bolaget beskrivs därför som mer än ett försäkringsbolag och är istället en gemenskap av hängivna djurägare med både dess försäkringstagare och medarbetare. 

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till Sveland

Telefon: 046-276 92 00

Postadress:

Sveland Djurförsäkringar
Box 199
221 00 Lund