Trygg Hansa Hundförsäkring Recension

trygg hansa logga
Trygg Hansa omdöme:
4/5

Trygg Hansa Översikt

Trygg Hansa Hundförsäkring var tidigare Moderna Hundförsäkring. Moderna Djurförsäkringar är numera en del av Trygg Hansa och därför har försäkringen bytt namn. Innehållet är till stor del detsamma som tidigare. 

Trygg Hansa är ett välkänt försäkringsbolag som erbjuder flera olika typer av försäkringslösningar. Bland annat erbjuder bolaget djurförsäkringar för hundar, katter och specialanpassade djurförsäkringar för uppfödare.

I vår recension sammanfattar vi allt som du behöver veta om Trygg Hansa Hundförsäkring. Vi går igenom allmän information om hundförsäkringen, fördelar och nackdelar, kundomdömen och slutligen vårt eget omdöme om hundförsäkringen.

Bolaget erbjuder en flexibel hundförsäkring både gällande omfattning och pris. Som hundägare kan du välja mellan tre olika nivåer för din hund: Enkel, Dubbel och Trippel. 

Trygg Hansa erbjuder även ett stort utbud av tilläggsförsäkringar för att ge dig möjligheten att komplettera ditt skydd ytterligare. Bland annat finns en specialanpassad försäkring för uppfödare. 

Läs vidare om du vill mer om vad Trygg Hansa erbjuder.

Senast uppdaterad: 2023-09-01

Se fler populära hundförsäkringar

Innehållsförteckning

Trygg Hansa Ranking

Trygg Hansa Ranking
4 av 5
5 av 5
4 av 5
3 av 5
4 av 5
Trygg Hansa omdöme
4/5

Trygg Hansa pris

Priset på en hundförsäkring hos Trygg Hansa är individuellt och beror på vilken omfattning och ersättningsnivå som du väljer.

Priset kan även variera beroende på ras, var du bor och hur gammal din hund är. Med bolagets rabatter är det möjligt att komma ner i pris ytterligare. 

Se mer om just ditt pris på bolagets hemsida. 

Innehåll i Trygg Hansa Hundförsäkringar

Trygg Hansa erbjuder tre olika nivåer på deras djurförsäkringar för hundar. Läs mer nedan om vad de olika nivåerna innehåller. 

Trygg Hansa Trippel

Trippel är den mest omfattade av de tre försäkringsalternativen och erbjuder den högsta maximala ersättningen om din hund skulle bli sjuk eller skadad. Det maximala ersättningsbeloppet är valbart mellan två nivåer: 90 000 kr/år eller 120 000 kr/år.  

Nivån Trippel har även ett mer omfattande innehåll än övriga nivåer och erbjuder till exempel ersättning om din hund behöver ta bort mjölktänder. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet för de sjukdomar och skador som omfattas av försäkringen. Dessutom ingår rådgivning hos Djurens Vårdguide. 

Ersättningsbelopp Trippel

Trygg Hansa Hundförsäkring Trippel har ett ersättningsbelopp på maximalt 120 000 kronor per år. Det är ett av de högsta beloppen på marknaden jämfört med alla hundförsäkringar. 

Innehåll Trippel

Innehåll Trippel
Max ersättningsbelopp
120 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
7 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Trygg Hansa Dubbel

Trygg Hansa Dubbel är en mer omfattande försäkringslösning än Enkel. Nivån har ett högre maximalt ersättningsbelopp och täcker fler kostnader som kan uppstå till följd av att din hund skadas eller blir sjuk.

Försäkringen har ett mer omfattande innehåll och erbjuder även ersättning för mediciner, rehabilitering och röntgen. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet för de sjukdomar och skador som omfattas av försäkringen. Dessutom ingår rådgivning hos Djurens Vårdguide.  

Ersättningsbelopp Dubbel

Trygg Hansa Hundförsäkring Dubbel har ett ersättningsbelopp på maximalt 60 000 kronor per år. Det är högre än vad flera av konkurrenterna erbjuder för den här försäkringsnivån.

Innehåll Dubbel

Innehåll Dubbel
Max ersättningsbelopp
60 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
7 000 kr/år
MR & CT Röntgen
Ingår

Trygg Hansa Enkel

Trygg Hansa Enkel är som det låter den enklaste veterinärvårdsförsäkringen som bolaget erbjuder. Nivån erbjuder den minst omfattande ersättningen av de tre alternativen men är också det billigaste valet. 

Försäkringen ersätter kostnader för undersökning och behandling om din hund behöver uppsöka veterinärvård till följd av skada eller sjukdom. 

I försäkringen ingår även kostnadsfria besök till den digitala veterinären FirstVet för de sjukdomar och skador som omfattas av försäkringen. Dessutom ingår rådgivning hos Djurens Vårdguide.  

Ersättningsbelopp Enkel

Trygg Hansa Hundförsäkring Enkel erbjuder ett ersättningsbelopp på maximalt 30 000 kronor per år. Jämfört med andra hundförsäkringar som konkurrenterna erbjuder är beloppet lika. 

Innehåll Enkel

Innehåll Enkel
Max ersättningsbelopp
30 000 kr/år
FirstVet
Ingår
Rehabilitering
Ingår ej
MR & CT Röntgen
Ingår ej

Jämför innehåll

Trygg Hansa erbjuder en flexibel hundförsäkring med många tillägg jämfört med alla hundförsäkringar på marknaden. 

Vi har hittat främst sex punkter som vi tycker skiljer hundförsäkringen från konkurrenternas: 

Tillägg Trygg Hansa

Trygg Hansa erbjuder flera olika tilläggsförsäkringar som du kan komplettera din basförsäkring med för att få ett mer omfattande skydd. Bolaget erbjuder till exempel en livförsäkring, en specialanpassad försäkring för hunduppfödare och en flockförsäkring. 

Livförsäkring

Till samtliga av Trygg Hansas försäkringsnivåer går det att komplettera försäkringen med ett tillägg för en livförsäkring.

Livförsäkringen täcker marknadsvärdet för din hund och kan utökas om din hund meriterats för exempelvis tävling eller utställning. Marknadsvärdet för din hund är oftast samma sak som inköpspriset. 

I försäkringen ingår även ersättning för om din hund tappat avelsförmåga eller användbarhet. 

Livförsäkringen gäller utan självrisk. 

Flockförsäkring

Flockförsäkring är ett tillägg som kan tecknas till samtliga av Trygg Hansas försäkringsnivåer och är en kollektiv veterinärvårdsförsäkring för flera hundar.  

Försäkringen ersätter kostnader för veterinärvård till följd av sjukdom eller olycka för någon av de försäkrade hundarna. 

Du kan teckna en flockförsäkring om du har minst tio och högst tjugo hundar. Om du har fler än tjugo hundar måste du teckna en till flockförsäkring. 

Du kan med försäkringen få ersättning med högst 100 000 kronor per år i en gemensam ersättning för samtliga hundar. Självrisken gäller för hela flocken. 

Försäkring för hunduppfödare

Trygg Hansa erbjuder en omfattande hundförsäkring för dig som är uppfödare. Genom att teckna tillägget för hunduppfödare får du förutom det som ingår i en vanlig hundförsäkring även ett mer omfattande skydd kopplat till uppfödning.

Avelsförmåga och förlossningskomplikationer

Den livförsäkring som du tecknar för din hund som registrerad uppfödare hos bolaget innefattar även ersättning för förlorad avelsförmåga och kostnader för upp till två kejsarsnitt.

Kullförsäkring med dolda fel

Dolda felförsäkring för hundvalparna ingår utan extra kostnad för varje valp i kullen och ersätter upp till försäljningspriset i upp till tre år från leveransdag. 

Innan leverans av hundvalparna täcks dem av en veterinärvårds- och livförsäkring. Beloppet för veterinärvård är upp till 30 000 kronor och livförsäkringen täcker det förväntade försäljningspriset.

Valpkullsförsäkringens skydd gäller för hundvalparna från fyra veckors ålder till leveransdagen eller högst till den dag hundvalparna blir 12 veckor gamla. 

Rabatter

Trygg Hansa erbjuder flera olika typer av rabatter för hundförsäkringar som de listar på sin hemsida. Vi har samlat några av dem nedan för att underlätta för dig. Rabatterna uppdateras regelbundet och för fullständiga villkor och rabatter se bolagets hemsida. 

Hundvalpsrabatt

Om din hundvalp är under 6 månader när du tecknar en hundförsäkring får du 25% rabatt på första årspremien. 

Uppfödarrabatt

Du får som uppfödare bonus för de försäkringar som dina hundvalpsköpare tecknar hos bolaget.

Rabatt för dig med registrerat kennelnamn

För dig som är uppfödare och har ett registrerat kennelnamn erbjuder Trygg Hansa 30% på både veterinärvård- och livförsäkring. 

Trygg Hansa hundförsäkring

Karens & självrisk

Två punkter som kan skilja sig mellan försäkringsbolagens erbjudande är karenstiden och självrisken. Det kan därför vara bra att se över dessa punkter vid val av hundförsäkring. Vi har sammanfattat Trygg Hansas karenstid och självrisk för att underlätta för dig. 

Karenstid

Trygg Hansa har i normala fall en karenstid om 20 dygn från och med att du har tecknat hundförsäkringen förutsatt att din hund inte tidigare varit försäkrad. 

Karenstid är den tid som försäkringen inte ersätter dig om din hund blir sjuk under denna tid och inte heller följder av sjukdomar som påbörjats under karenstiden.  

Bolaget har även en karenstid på 20 dygn om du utökar din försäkring till en mer omfattande nivå med ett högre ersättningsbelopp. 

Ingen karenstid

Om du byter till Trygg Hansa från ett annat försäkringsbolag till en försäkring med samma omfattning gäller ingen karenstid. Det förutsätter dock att du hos det tidigare försäkringsbolaget har passerat en karenstid på 20 dygn. 

Ingen karenstid gäller även om din hundvalp är yngre än 12 veckor och har ett veterinärintyg utan anmärkning som är högst sju dagar gammalt. 

Självrisk

Trygg Hansa erbjuder både en fast och rörlig självrisk där du kan välja själv vilket fast belopp du betalar samt vilken procentsats det rörliga beloppet består av. 

Fast del: Du kan välja en fast självrisk på 1200 kronor, 2300 kronor eller 4000 kronor. 

Rörlig del: Den rörliga delen tillkommer på den fasta delen. Du kan välja en rörlig självrisk på 15%, 20% eller 25%. 

Den fasta självrisken betalar du endast en gång under en självriskperiod. Trygg Hansa erbjuder en självriskperiod på 180 dygn från och med första veterinärbesöket. 

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Trygg Hansa

Nackdelar med Trygg Hansa

Trygg Hansa Omdöme

Vårt betyg:
4/5

Trygg Hansa Omdöme

Vi har gjort en helhetsbedömning av den hundförsäkring som Trygg Hansa erbjuder och kan konstatera att bolaget erbjuder en flexibel och omfattande hundförsäkring. 

Trygg Hansa erbjuder en flexibel prissättning och omfattning där du själv väljer vilken nivå som passar bäst för dig och din hund. Den mest omfattande nivån har ett högt ersättningsbelopp och det sänks inte heller med hundens ålder. Det finns dock flera konkurrenter som erbjuder ett högre ersättningsbelopp. 

Bolaget har även flera tilläggsförsäkringar som du kan teckna som komplement för din veterinärvårdsförsäkring för ett komplett skydd. Det finns bland annat en livförsäkring för alla hundar oavsett ras, ett specialanpassat tillägg för uppfödare och en flockförsäkring för dig som har fler än tio hundar. 

Självriskperioden är 180 dagar vilket är längre än flera av konkurrenterna men inte längst på marknaden. Karenstiden är 20 dygn vilket motsvarar karenstiden hos flera av konkurrenterna. 

Bolaget erbjuder flera rabatter men de är för det mesta anpassade för dig som är uppfödare eller har många hundar. Jämfört med konkurrenterna skulle Trygg Hansa kunna erbjuda fler rabatter. 

Vårt omdöme och betyg för Trygg Hansa Hundförsäkring blir efter vår analys 4 av 5.

Omdömet är avrundat till närmsta heltal. 

Se hur Trygg Hansa Hundförsäkring står sig i vår jämförelse och vilket försäkringsbolag som erbjuder den bästa hundförsäkringen 2023.

Kundernas erfarenhet av Trygg Hansa

Vad säger kunderna om Trygg Hansa Hundförsäkring? Vi har tittat på de betyg och omdömen Trygg Hansa har fått på Trustpilot för att kunna besvara frågan. 

Trustpilot omdöme

Trygg Hansa har fått relativt många betyg på Trustpilot med ett medelbetyg på 3,1/5. Betygen avser dock hela Trygg Hansa Försäkringar och alla de försäkringar som bolaget erbjuder. Omdömena på Trustpilot är till stor del fördelade på det högsta betyget (39%), det näst högsta betyget (7%) och det lägsta betyget (49%).

Än så länge finns det inga kommentarer om hundförsäkringen eftersom den tidigare varit under Moderna. Det går därför inte att dra några större slutsatser om vad kunderna tycker om hundförsäkringen utan istället om bolaget som helhet. 

Vill du se de kundomdömen och kommentarer som lämnats om Trygg Hansa på Trustpilot kan du göra det här

trygg hansa omdöme trustpilot

Vår kommentar: Betygen och kommentarerna på Trustpilot ger en fingervisning om vad kunderna tycker om försäkringsbolaget i sin helhet. Det går dock inte att dra några slutsatser för endast djurförsäkringarna eftersom kommentarerna är för få.

Då passar Trygg Hansa dig

Trygg Hansa passar dig som vill ha en omfattande och flexibel hundförsäkring. Den passar även dig som är uppfödare och letar efter en bra hundförsäkring för uppfödare. 

Bolagets mest omfattande alternativ Trippel har ett av de högsta ersättningsbeloppen på marknaden och ger ett komplett skydd.  

Den bästa hundförsäkringen för dig och din hund beror på flera faktorer och är individuellt. Om du vill ha en omfattande hundförsäkring med flera rabatter och ett stort utbud av tillägg kan Trygg Hansa vara rätt försäkring för dig. 

Slutsats och summering

Vår slutsats och sammanfattning av det test och den utvärdering vi gjort av Trygg Hansa Hundförsäkring visar att bolaget erbjuder en prisvärd och flexibel försäkring med många möjliga tillägg. Bolaget erbjuder också en specialanpassad försäkring för hunduppfödare. 

Jämfört med konkurrenterna ingår de tillägg som bolaget erbjuder i flera fall i konkurrenternas standardutbud. Det maximala ersättningsbeloppet är högt men lägre än flera konkurrenter.

FAQ

Priset på Trygg Hansa Hundförsäkring beror på flera faktorer och varierar beroende på vilken ersättningsnivå som du väljer.

Trygg Hansa Hundförsäkring har en karenstid på 20 dygn. 

Trygg Hansa är ett seriöst och pålitligt försäkringsbolag. Bolaget har fått bra kundomdömen och får höga poäng i flera jämförelser.  

Bolaget är välkänt på försäkringsmarknaden och har funnit länge. 

trygg hansa logga

Om Trygg Hansa

Trygg Hansa gick under våren 2022 ihop med Moderna Försäkringar och Moderna Djurförsäkringar tillhör numera Trygg Hansa. Innehållet och erbjudandet av djurförsäkringar är fortfarande detsamma men numera under Trygg Hansa. 

Trygg Hansa ingår i Trygkoncernen som är ett av Skandinaviens största sakförsäkringsbolag. Bolaget erbjuder ett brett utbud av försäkring till både privatpersoner och företag.

I Sverige bedriver bolaget verksamhet genom varumärkena Trygg Hansa, Moderna Försäkringar, Aktsam, Atlantica och Bilsport & MC. 

För bolagets fullständiga villkor och innehåll gällande hundförsäkringar vänligen se bolagets hemsida. 

Kontaktuppgifter till Trygg Hansa

Telefon: 0771-111 110

Öppettider: vardagar 8-19 och helger 9-17